Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie forumowicze.

Sprawa trochę zawiła, a konkretnie kupiłem niedawno e46 323i przed liftowy sedan na zimówkach. Ostatnio dostałem od teścia w prezencie 3 felgi od jego starej e60, wymiary 8x18 ET.20 wraz z 4 oponami 245/40/r18 czyli taki zestaw jaki standardowo montowali w e60 jeśli chodzi o te felgi. Na tych samych felgach wychodziło m3 e46 tyle że w wymiarach przód: felga 8x18, ET 47 opona 225/40/r.17 tył felga 8.5x18 ET.50, opona 255/35/18. Nie wiem czy warto wydawać pieniądze na tę czwartą felgę jeśli okaże się że nie będzie dało rady na nich jezdzic. Po tych wszystkich informacjach czas na pytania z mojej strony:

1. Czy te felgi od e60 wraz z podanymi wymiarami opon dam radę założyć do swojej e46 tak żeby nie wystawały i nie obcierały ?

2. Jeśli nie da rady założyć tych felg od e60 na rozmiarach opon które podałem a da radę na innych to jaki wymiar tych opon dobrać ?

3. Czy ten opisany przez mnie zestaw który montowano w m3 e46 będzie pasował do mojego przed liftowego sedana ?

Dzięki za odpowiedź.

Opublikowano
Obstawiam, że ET felg od E60 jest za małe do E46. Ale lepiej żeby się wypowiedział ktoś kto już tak kombinował.
DSC_3573c_mini.png
Opublikowano
miałem kiedys w e46 felgi od e60, zawieszenie eibach pro kit, wszytko pasowalo na oponie 225/40/18