Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich jestem nowym forumowiczem.

Mam pytanie i moze cos polecicie co bedzie najlepsza opcja.

Posiadam e46 320d jest tam oryginalne radio kasetowe i chcialbym korzystac z zewnetrznych zrodel AUX , USB. jakie bedzie najlepsze rozwiazanie jakas przejsciowka czy moze wymiana radia na oryginalne ale z CD.

Proszę i jakas podpowiedz.

PZDR.

Opublikowano

Jest kilka opcji... podam Ci trzy:

- najdroższa, czyli wymiana radia np na takie dedykowane do e46 http://allegro.pl/android-6-nawigacja-gps-radio-dvd-bmw-e46-24h-z-pl-i6841471740.html

- średnio droga czyli wymiana na oryginalnego cd (najlepiej wyprodukowane po 2002r), nie będziesz miał problemu z wyciągnięciem z niego wejścia aux.

- najtańsza (mam tak u siebie) czyli wyprowadzenie z radia kasetowego wejścia aux poprzez wlutowanie się kablem w płytę radia( w sumie to wystające z niej piny), jest na necie szczegółowa instrukcja jak to zrobić. Jakość dźwięku naprawdę dobra.

Opublikowano
aha ok dzieki wielkie, ja gdzie znalazlem cos takiego ze wpina sie taki moduł tam z tyłu radia koszt tego modułu 250 cos w tych granicwiesz cos moze na ten temat ? tak wogole to trudno jest wyjac to radio oryginalne to moje pierwsze BMW i od niedawna je mam wiec tak naprawde nie znam jeszcze tego auta.
Opublikowano
tak wogole to trudno jest wyjac to radio oryginalne to moje pierwsze BMW i od niedawna je mam wiec tak naprawde nie znam jeszcze tego auta.

To nie jest nic trudnego... Jest masa filmików jak zabrać się do ściągania listew ozdobnych w e46 a później to już tylko dwie śrubki.

A tu masz instrukcje jak ogarnąć jedną z tych opcji http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=25&t=115529. Jeśli się nie uda to nic nie tracisz.

W pierwszym poście trochę przekręciłem...bo ''wpinasz'' się w przedwzmacniacz a piny mostkujesz.

Opublikowano

Dzieki wiielkie za podpowiedzi.

Mam wersje radia REVERSE czyli ten modul zamiast zmieniarki niestety chyba bedzie niekompatybilny prawda ?

wiec tylko lutowanko zosanie

Opublikowano
radio na płyty czy kasety ze zmieniarką kosztuje z 50-100zł wiec możesz wymienić radio i potem dołożyć emulator zmieniarki.
szukam