Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy w waszych autach z silnikiem n20 na postoju skrzynia biegów w pozycji P podczas dodawania gazu - wkręcaniu na obroty też czuć, że całe nadwozie pracuje - "trzęsie budą"?

Czy ten typ tak ma czy mam coś niesprawne? Czym może to być spowodowane?

Poduszki silnika wykluczam - wymienione profilaktycznie.

Dodam tylko, że nawet w e91 z silnikiem diesla n47 to trzęsienie nie jest tak wyczuwalne

Opublikowano
Czy w waszych autach z silnikiem n20 na postoju skrzynia biegów w pozycji P podczas dodawania gazu - wkręcaniu na obroty też czuć, że całe nadwozie pracuje - "trzęsie budą"?

Czy ten typ tak ma czy mam coś niesprawne? Czym może to być spowodowane?

Poduszki silnika wykluczam - wymienione profilaktycznie.

Dodam tylko, że nawet w e91 z silnikiem diesla n47 to trzęsienie nie jest tak wyczuwalne

Moim zdaniem to te auta tak mają, W trybie sport jest to jeszcze bardziej wyczuwalne.

Być moze tak się dzieje ponieważ silnik jest ułożony wzdłużnie, a nie poprzecznie

Opublikowano

chodzi mi o przygazówki gdy auto się nie porusza skrzynia w pozycji P.

Ktoś jeszcze mógłby coś w temacie powiedzieć?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Ale o co Ci chodzi ? O to że auto rusza się na boki ? Tak ma być.
Opublikowano
dokładnie tak jak to nazwałeś. czuć to mocno jakby to jakiś wielki i ciężki silnik był... myślałem, że coś jest nie tak zwłaszcza, że w e91 n47 aż tak mocno tego nie czuć - jest to lepiej tłumione...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Myślę że prędzej to wynika ze sporo mniejszej masy F30 20i od E91 20d.