Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie wiem o jakie konkretnie auto Ci chodzi, bo w opisie nie widzę X5, ale u mnie w E53 nie zawsze się zapalają lampki w lusterkach, na pewno po odryglowaniu drzwi z pilota i przy zamykaniu drzwi, ale znowu nie zawsze. Nie wiem od czego to zależy, czy może czujnik zmierzchu ma coś wspólnego.... nie wiem

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif

Opublikowano

auto napewno nie mialo jakiegos gonga wiekszego ? kiedys robilismy na handel bemke to tez moj mechanik sie nie popisal i pomieszal czesci np z lampkami i ddawal wiazki od wersji bez lampek i potem dziwnie to wygladalo , trzeba bylo poprawiac. Gdyby to byla wina elektroniki to by ci tez nie dzialaly oswietletnie klamek z tylu.

ops to ty kupiles tego za 20 kola wiec chyba roznie moze byc :)

Opublikowano

No ja tu nie widzę nic na temat podświetlanych lusterek:

VIN: WBAFB31020LP11697

Type code: FB31

Model: X5 4.4I (EUR)

E-F-R series: E53

Series: X

Type: All-Road

Steering: LL

Doors: 5

Engine: M62/T

Displacement: 4.40

Power: 210 (285 hp)

Drive: ALLR

Transmission: AUT

Paint code: 475 - BLACK SAPPHIRE METALLI

Upholstery code: LCHC - LEDER DAKOTA/HEL

Prod.date: 2002-11-27

S205 Automatic transmission

S216 HYDRO STEERING-SERVOTRONIC

S220 Self-levelling suspension

S249 Multifunction f steering wheel

S261 Side airbags for rear passengers

S302 Alarm system

S321 Exterior parts in vehicle colour

S376 BMW LA wheel, star spoke 74

S386 Roof railing

S413 Luggage compartment net

S417 Roller sun visor, rear door

S423 Floor mats, velours

S431 Interior rear-view mirror with auto dip

S437 Fine wood trim

S456 Comfort seat with memory

S459 El. front seat adjustment w. memory

S494 Seat heating driver/passenger

S502 Headlight cleaning system

S508 Park Distance Control (PDC)

S521 Rain sensor

S522 Xenon Light

S534 Automatic air conditioning

S548 Kilometre speedo

S609 Navigation system, Professional

S644 Preparation f mobile phone w Bluetooth

S672 CD changer for 6 CDs

S677 HiFi system Professional DSP

S761 Individual sunshade glazing

S818 Battery master switch

S853 Language version, English

S863 Dealer List Europe

S880 Operating instructions, English

S925 Dispatch protection pack

S926 Spare wheel

Opublikowano
Dobre i to, a jeśli chodzi o podświetlanie klamek wewnętrznych to musiałbyś rozebrać tapicerkę, przy klamce od wewn. strony masz taki "światłowód" w który wpina się pomarańczową żaróweczkę. Albo ta żaróweczka nie jest wpięta, gdzieś tam w środku sobie wisi, albo ten światłowód masz ułamany i nie ma jak jej wpiąć, musisz rozebrać i zobaczyć.

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif

Opublikowano
Dobre i to, a jeśli chodzi o podświetlanie klamek wewnętrznych to musiałbyś rozebrać tapicerkę, przy klamce od wewn. strony masz taki "światłowód" w który wpina się pomarańczową żaróweczkę. Albo ta żaróweczka nie jest wpięta, gdzieś tam w środku sobie wisi, albo ten światłowód masz ułamany i nie ma jak jej wpiąć, musisz rozebrać i zobaczyć.

ten swiatlowod jest tak badziewny i beznadziejny ze nie wiem..... wywaliłem go całkowicie a diode przykleiłem bezpośrednio w otwor w klamce ;)

Opublikowano
W kazdym e53 sie swico te klamki? Ja nawrt nie wiem czy mam, musze zqrocic uwage

nic dziwnego ze nie wiesz bo swieci to beznadziejnie, siedząc normalnie i patrząc na klamke nic nie widać trzeba się nachylić ew zlapac za klamke wtedy dopiero można cos zobaczyć efekt jak na zdjęciach

d7f6db503a80.jpg

1ca0f2745a85.jpg

wystarczy wywalić swiatlowod i dioda bezpośrednio w otwor przynajmniej obecnie spelniaja swoje zadanie

41aa368a73ba.jpg

7dbb8e954d7d.jpg

a1458d99b61c.jpg

cd79c577f614.jpg

Opublikowano
no to normalne dlatego przerobiłem bo skoro jest to chciałem żeby spelnialo zadanie :)