Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, kupiłem niedawno samochód i mam problem z wycieraczkami bo chodza normalnie a po chwili staną nieruchomo w losowej pozycji i ponowne przełączanie wajchy nic nie daje poprostu przestaje działać, jak wyłącze auto i załączę to znów działa. Dziś przesmarowalem na szybko was cały mechanizm bo myslalem ze od przeciążenia przekaźnik wybija. Ae narazie nie ma poprawy a powiedzcie mi gdzie znajdę przekaźnik wycieraczek? I dodam ze posiadam czujnik deszczu.
Opublikowano
a powiedzcie mi gdzie znajdę przekaźnik wycieraczek?

Powinien być w puszce tam gdzie masz dde, a wygląda tak.

http://static.pokazywarka.pl/t/q/y/65aafae9495296d0d4c5d45738a2f017_orig.jpg

852c2d3fdc685c61m.png
Opublikowano
Jeat znalazłem, ale nie ma na nim nic co by niepokoiło. Jedynie z cewki lekko przegrzany styk był przeczyscilem go ,ale dalej nie ma poprawy sprobuje od znajomego wsadzić przekaźnik i zobacze jak będzie na jego przekazniku działał. A z tylnej wycieraczki jest inny przekaźnik, bo ktos gdzieś pisał żeby podmienić tył z przodem ,ale tylny jest całkiem inny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Uzyj :search: Problem wycieraczek w E60 jest znany. W 9/10 przypadkach to zużycie mechanizmu sterowania zintegrowanego z silniczkiem. Będziesz miał szczęście jeżeli wymiana przekaźnika załatwi temat. Metod naprawy jest kilka, są tacy co poprawiają luty na płytce inni wymieniają cały mechanizm. Gdzieś kiedyś ktoś podał linka do forum z USA gdzie rozebrali całość i wskazali przyczynę i rozwiązanie problemu. Z tego co pamiętam są tam dwa styki które powodują problem. /raz że wycierają miejsce ślizgu, dwa brudzą się smarowidłem z okolicy/