Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

byłem dzisiaj na hamowni. Pacjent e90 325i n52b25. Wg. Danych powinien mieć 218km, 250 niutków.

Poniżej wykres z hamowni - trochę brakuje do danych fabrycznych. Najbardziej zastanawia mnie spadek krzywej momentu - jest sie czym przejmować? Czy zwalić na możliwy błąd pomiaru hamowni? Dodam ze badanie robiłem bo milem subiektywne odczucia, ze nie przyspiesza jak trzeba - ale to może byc tylko moje odczucie. Silnik 4,5k km po remoncie w ACS. Wszystko porobione na świeżo na oryginałach kompletnie.

Z góry dzięki za merytoryczne komentarze.

ef21b64d8b48705f5cb6a7bb62665901.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Mam ten sam silnik, też w niektóre dni wydaje mi się że gorzej przyspiesza. U Ciebie ewidentnie coś się dzieje między 3k a 3,5k. Może disa?
Opublikowano
Jeśli chodzi o wyniki to zbytnio bym się nie przejmował. Nawet nowe auta mają czasem więcej lub mniej niż zadane jak np: u Ciebie 218KM. No i jeszcze auto ma już 12lat i ileś tam przejechane.Ja co prawda mam Diesla i moje wyniki z hamowni przed wirusem seria 163KM, test 1 161KM test 2 164 auto miało wtedy 8lat
Opublikowano
Na moc nie patrzę. Jedyne co mnie niepokoi to krzywa momentu obrotowego. W przedziale gdzie powinno byc go najwiecej jest wyraźny spadek.
Opublikowano

Tylko jak ja to zrobię jak nigdy INPY nie używałem.

No nic zamówiłem kabel do INPy podłączę i zobaczymy.

Może podrzućcie mi info na co zwracać uwagę i jakie powinny byc wartości.

Tak czy siak i tak w tum tygodniu podjada do zakładu gdzie mi robili remont niech rzuca na to okiem, bo dla mnie coś nie jest jak powinno byc a wykres to niejako pokazuje.