Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Dziś przy energicznej jeździe zauważyłem ze ślizga mi się sprzęgło na 4tym i 5tym biegu

Objawia się to tak ze obroty idą w gore a auto nie przyspiesza

Niekoniecznie uważam ze to możne być dwumas ponieważ auto nie szarpie ani nie trzęsie się

Ostatnio walczyłem z niedziałającym tempomatem, docisnąłem sprzęgło do góry i tempomat zaczął działać. Od tego czasu działa bez dociskania pedału sprzęgła. I tak sobie myślę ze możne to być właśnie wysprzeglik który cały czas jest dociśnięty

Co o tym myślicie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dwumas może być dobry, ale jak jest jeszcze oryginalny to raczej będzie kwalifikował się do wymiany a tarcza swoją drogą do wymiany. To, że nie działał tempomat to kwestia czujnika sprzęgła, który wykrył, że pedał jest wciśnięty i to wygląda na problem z samym pedałem (nie odbił), miałem tak w innym aucie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ok 2k.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
+ robota 400-500,-

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Docisk? Raczej tarcza ale docisk po latach również się wymienia bo będzie zużyty. Musisz kupić tarcze docisk i wysprzeglik plus ew dwumas. Dziadowanie na sprzęgle nie jest dobrym pomysłem
Opublikowano

chcesz do wymień samą tarczę ale za chwile przy nowej tarczy zdechni Ci docisk to masz 2 raz robotę więc racazej nie warto żałować na wysprzęglik?

dwumasa do obejrzenia czy jest taka potrzeba.

Ja u siebie w E46 330Ci miałem to samo ze na 4 już ślizgało się sprzęgło i dwumas był nawet w bardzo dobrym stanie i go zostawiłem ale auto miało przelatane tylko 260tys. aczkolwiek tarcze dobiło raczej coś innego.

Opublikowano

ja na dniach wymieniam komplet (dwumas + sprzeglo) ale wysprzęglika nie miałem zamiaru ruszać

jakie są objawy że nalezy go wymienić ?

Opublikowano
ja na dniach wymieniam komplet (dwumas + sprzeglo) ale wysprzęglika nie miałem zamiaru ruszać

jakie są objawy że nalezy go wymienić ?

robi się to na "zaś" jak wymianę docisku by potem do tego nie wracać. W przypadku dwumasy mozna jedynie się zastanawiać bo jest lekko droższa od wysprzęglika :)

• 4 tygodnie później...