Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od 3 tyg mam problem ze wspomaganiem, raz w tygodniu musze mojej niuni dolac 300-400ml do zbiorniczka. Objawy sa takie ze przy skrecaniu kolami pompa zaczyna brzeczec... dzieje sie tak po dolaniu po tygodniu jezdzenia.... jest to powoli meczace, co to moze byc?? pompa siada zcy moze jakas rura jest nieszczelna?? ktos mial podobne objawy?? prosze o pomoc

pozdrawiam

B-bardzo M-mądry W-wybór
Opublikowano
Witam, u mnie sie saczylo z jednej rurki pod spodem zbiorniczka...docisnalem mocniej zacisk i teraz jest oka...na poczatek bym to sprawdzil...

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

Może też cieknąć z przewodu ciśnieniowego podczas jazdy, gdy pompa wytwarza ciśnienie i wtedy wszystko idzie pod auto. Po nocnym postoju możesz tego nie zauważyć, tylko najwyżej to co kapie z silnika.

Najlepiej jest wszystko umyć i wytrzeć do sucha i po przejażdżce obejrzeć skąd zaczyna pojawiać się wyciek, bo ATF ma to do siebie, że potrafi zabrudzić cały silnik i skrzynię i podwozie a nie wiadomo gdzie dokładnie jest nieszczelność.

Opublikowano
Sprawdzilem po nocy ani kropelki oleju, wychodzi na to ze jakos pod cisnieniem ucieka... macie jakis konkretna pprzyczyne co to moze byc???
B-bardzo M-mądry W-wybór