Skocz do zawartości

[e36] 318ti - wypadanie zapłonu na lpg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam , od jakiegos czasu mam problem z wypadaniem zapłonu na gazie na benzynie raczej jest OK. Może ktoś może coś doradzić podpowiedzieć. Sprawdziłem podmieniając już przewody zapłonowe, cewke, świece, regenerowałem Valteki i kalibrowałem myślałem że pomoże ale niestety, jakieś pomysły ? Pozdrawiam Edytowane przez roger11
Opublikowano
... myślałem że pomorze ale niestety...

ja z podkarpackiego :8)

ale podmieniałeś wszystko na raz? bo może być tak że masz uszkodzone kable i świecie, a jak najpierw wymieniłeś przewody, było źle, wiec dalej założyłeś swoje i potem podmieniłeś świece to mogło się zdarzyć, że akurat razem padły świece i przewody

Opublikowano

Słuszna uwaga kolego :D poprawione :D

Wracając do tematu to nie sądzę bo świece zostały po prostu wymienione i mam je cały czas a nowe przewody tylko podmieniłem, nie było żadnej poprawy wiec nie było sensu wciągać się w koszta. Obecnie jestem na etapie sprawdzania odmy , ma przyjsc nowa w poniedziałek, ewentualnie odepne lambde jak bede miał warunki wejsc pod auto ale z tego co widziałem w inpie to oscyluje , jak to nie pomoże to nie mam już pomysłów.