Skocz do zawartości

E39 523i czy stockowa oslona pod skrzynie pasuje do mpakietu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak w temacie do mojej Beti zapakowalem sobie mpakiet z nadkolami itd i niestety od strony silnika nadkola maja taka szpare. Mam fabryczna oslone podsilnikowa wiec musze kupic ta mpakietowa ktora jest nizsza zeby te otwory zakryla i pytanie brzmi czy ta oryginalna oslona od skrzyni biegow bedzie pasowala do nowej oslony silnika mpakiet. Czy trzeba bedzie kupic obie?

Moja Bunia

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=322746

Czym byś wilka nie karmił, zawsze na las spogląda.

Opublikowano

Zamiennik przedni i tylny z lostwami kratka dyfuzorem i halogenami za 1410zl na allegro. Zdecydowalemcsie na zamiennik ze wzgledu na material . Standardowe zderzaki (nie mpakiet) sa wykonane z polipropylemu ( PP) sa elastyczne i jak gdizes przywalisz to albo sie wygnie albo wgniecie ciezko go zlamac. Orginalne zderzaki mpakiet za to sa wylanane z ABS jest sztywmiejszy i jak gdzies przywalisz to sie polamie i to jest lipa. Ten zamiennik mapkietu tez wzialem z PP wiec material jest super . Spasowanie jest ok chodz sa tez minusy. Jesli chodzi o tyl to w srodkowej czesci gdxie zderxak sie laczy z ta listwa pod klapa tak jakby opada mimo ze dalem tam ten steropan wypelniajacy trxeba cos tam jeszcze miedzy steropian a zderzak dac zeby sie wyrownalo. Poza tym tyl jest ok. Chod dufuzor ma na zamym dole na rogach miedzy nim a zderzakiem takie szpary . Ciezko to zaowazyc i takie troche czepialstwo no ale ja zaowazylem nie wiem czy orginalny tez tak ma . Ogolnie z tylu jestem super zadowolony . Przedni ma taki problem ze ta kratka wlotu jest inaczej mocowana . Nie da sie zamontowsc oryginalnej a ta w zamienniku albo ma zaslepione te boki gdzie ida kanaly do chlodzenia tercz albo mozna sobie zamowic opelna kratke bez tych zaslepek. Problem jest w tym z enie ma jak tych kanalow tam zamocowac. Kratka sie ptrzyma tylko na takich wypustach wiec trzeba kanaly wywalic i zaslepic tez otwory w nadkolach.

To teraz plusy. Wszystko psuje na oryginalne belki standardowych zderzakow . Spasowanie jest super moze poza zaslepkami od halogenow to tam sa szczeliny ale to trxeba naprawde wiedziec zeby to zaowazyc. Ogolnie jest bardzo zadowolony . Szkoda mi jedynie tych kanalow. A i halogeny odrazu doszczelnij sobie silikonem bo beda parowac.

Jak bedzie fajna pogoda i wiecej chetnych to nakrece telefonem film jak to wyglada po zalozeniu z komentarzem gdzie byly problemy i jak sobie z tym porodziłem

Moja Bunia

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=322746

Czym byś wilka nie karmił, zawsze na las spogląda.

Opublikowano

Jak wygląda sprawa osłony pod silnikiem - też dałeś już m-pakietowy zamiennik (jak w pierwszym poście) czy pasowała w końcu zwykła ori ? Jeśli zamiennik, to dużo gorszy od ori?

A nie próbowałeś jakoś "rzeźbić" z tymi kanałami chłodzącymi (gdzieś od środka na jakichś wkrętach/spinkach złapać) ? W sumie i tak ich z zewnątrz nie widać, a lepiej żeby te kanały były.