Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, mam taki problem jak opisany w temacie, czyli przy skręcie w lewo, na przykład na rondzie i dodaniu gazu nagle następuje "odcięcie mocy" i zaświeca się na chwilę ikonka kontroli trakcji. Problem występuje jedynie przy skręcie w lewo. O co chodzi?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jedno kolo kreci sie szybciej i system wylapuje uslizg.

Sprawdz powietrze w kolach dla pewnosci a jesli bedzie ok to podpinaj kompa.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chodzi o $$$, które trzeba oddać nie za odczyt błędów z nadrukiem , a za ustalenie przyczyn i rozwiązywanie problemy.
Opublikowano
Nie trafiłeś ostatnio na jakąś wyrwę w drodze? :P Może coś się skrzywiło i czujnik wykrywa poślizg. Sprawdziłbym zwrotnice.
Opublikowano (edytowane)
Miałem to samo i 90% innych. Zawsze jest ten sam problem, tylne półosie mają pierścienie ABS one korodują. Jak nie masz błędów na kompie i zero na desce to właśnie to. Edytowane przez damianz

207GTI (175THP) na tor

Tutaj klik: http://www.peugeot207club.pl/viewtopic.php?t=5609

VW Golf mk5 1.9TDI ASZ + GTD1752 (daily)

BMW E46 320D ///M (od czasu do czasu)

Opublikowano
Miałem to samo i 90% innych. Zawsze jest ten sam problem, tyle półosie mają pierścienie ABS one korodują. Jak nie masz błędów na kompie i zero na desce to właśnie to.

Błędów brak. Pamiętasz ile płaciłeś za naprawę/wymianę?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Miałem to samo i 90% innych. Zawsze jest ten sam problem, tylne półosie mają pierścienie ABS one korodują. Jak nie masz błędów na kompie i zero na desce to właśnie to.

Dziś w końcu samochód naprawiony. Miałeś rację co do diagnozy, niestety cena wyszła dużo wyższa w Gdańsku