Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Głupia sprawa,ale męcząca. Otórz na tablicy wskażników zapaliła sie lampka wymiany klocków. Kupiłem,wymieniłem, a lampka nie zgasła. Czujnik jest ok. próbowałem go zmostkować,ale nic to nie dało, lampka pali się nadal.

co moze być tego przyczyną?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
pewno bedę musiał wymienć czujnik :cry2:

Zmostkuj z przodu i z tyłu. Jeżeli nie zgaśnie, to masz problem dalej... a nie w czujnikach. Ponadto nie ma co płakać, bo jak to czujniki, to czeka cię tylko straszny wydatek koło 40zł :)

Kai
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A próbowałeś zdjąć klemę z akumulatora?

To nic nie da, te błędy znikają automatycznie po zaniknięciu usterki. Jeżeli się świeci, to znaczy, że coś z tymi czujnikami jest nie tak.

Kai
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Witaj

:) Zmostkuj przód i tył - będziesz mieć 100 % pewności czy to są czujniki

Ja typuje na czujnik z tyłu

ostatnio płaciłem po 18 zł za taki elemencik

Heja

MarioBigRed

Opublikowano
Ja za czujnik zapłaciłem 12zł oczywicie nowka po wymianie klockow gdy go załozyłem komputer chwile pokazywał zuzycie tarcz az wkoncu doszedł do wniosku ze wszystko jest ok trwało to moze z 5 minut...
Opublikowano
witam, jestem nowym wlascicielem BMW i tez musze wymienic klocki ale ze kontrolka sie zaswieca to nawet nie wiedzialem , jak ona wyglada? wiem ze u mnie caly czas swieci sie jakies czerwone kolko z kreseczkami
Opublikowano
za kazdym razem jesli wymieniasz klocki musisz tez wymienic czujnik na nowy bo ten stary jest juz do d... ja tez tak mialem i po wymianie kontrolka zgasla
Opublikowano
napisz Kolego namiary, gdzie kupiłeś te czujniki :? :?

w AS na Narbutta placilem 30 PLN,

w intercarsie ul. 11 listopada 50 chyba po 8 PLN

pozdrawiam

qba_m