Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów :D

Od jakiegoś czasu czasami nie mogę otworzyć drzwi od strony kierowcy. Po zatrzymaniu samochodu i wyłączeniu silnika, oraz wyciągnięciu kluczyka, nie mogę otworzyć drzwi. Słychać odłączenie blokady, "cycek" jest wysunięty, a drzwi nie można otworzyć. Nawet po odblokowaniu wszystkich drzwi. Początkowo było to

sporadyczne, ale obecnie nasiliło się i występuje prawie zawsze. Ratuję się kluczykiem manualnym, ale jest to uciążliwe i śmiesznie wygląda.

Proszę o podpowiedz doświadczonych kierowców, bo boję się, że mogą mnie skasować w warsztacie za niewiedzę. :oops:

Może ktoś poleci dobry warsztat w Warszawie.

Serdecznie pozdrawiam Piotr :D

Opublikowano
U mnie problem się pojawia ale przy minusowych temperaturach... Cycek leci do góry ale niestety blokuje mi się klamka. Masz problem z wejściem jak i wyjściem z samochodu?
Opublikowano
W takim razie nie pozostalo CI nic innego jak rozebrac boczek drzwi i dobra sie do zamka i linek. Moze koroduja w pancerzykach i nie odpuszczaja...
Opublikowano
Dzięki. Mam jeszcze pytanie, jak otwieram kluczem drzwi i troszkę dłużej potrzymam klucz maksymalnie w prawo, to otwierają się szyby we wszystkich drzwiach. Czy to normalne, czy szwankuje elektronika?
Opublikowano
Dzięki. Mam jeszcze pytanie, jak otwieram kluczem drzwi i troszkę dłużej potrzymam klucz maksymalnie w prawo, to otwierają się szyby we wszystkich drzwiach. Czy to normalne, czy szwankuje elektronika?

Normalne. Przekręć kluczyk w druga stronę to się bedą zamykać. Tak samo jak przytrzymasz przycisk na kluczyku.

Opublikowano

O możliwościach pilota wiedziałem. Kluczyka dotychczas nie używałem.

Serdeczne dzięki za pomoc. Jak problem rozwiąże, to się odezwę.

Opublikowano

Po rozebraniu boczka drzwi, zardzewiały zamek i linka od klamki. Chyba nie ma co ratować ? Mam zamiar wymienić.

Linka to koszt ok 70 zł, ale zamek drogi. Zastanawiam się co zrobić. Może jakieś sugestie?