Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wskazówka od temp silnika dochodzi do czerwonego pola jak jadę z włączoną klimą ale tylko przy większych prędkościach>140km/h,bez klimy wskazówka wychyla się minimalnie poza pion przy podobnych prędkościach a zaczyna się bardziej wychylać stojąc w korkach, natomiast przy włączonej klimie stojąc w korkach lub jadąc z małymi prędkościami wszystko jest ok.

-wiatrak od klimy pracuje na dwóch biegach

-pompa wody wymieniona jesienią

-stan płynu chłodzącego w normie

-układ nie jest zapowietrzony

-wisko też pracuje

nie wiem w czym może byc problem?

Opublikowano
jedyne co przychodzi do głowy, to albo pompa nieoryginalna i nie daje takich przepływów, albo zakamienione kanały i przepływ mały lub zakamieniona chłodnica lub zamulona i nie oddaje juz tyle ciepła co trzeba. Nic wiecej nie przychodzi mi do głowy skoro potwierdzasz prawidłową prace visco i wentylatora klimy, choć ten zabardzo nie ma wspólnego z grzaniem sie silnika tylko z odprowadzaniem ciepła z klimy, oczywiście wspomaga chłodzenia ale jego wpływ jest niewielki

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano

ja kiedys kupowałem od goscia z allegro, z lublina zdajesie, i bardzo dobrze śmiga, dałem chyba cos koło 300 zł.

Charakterystyczne jest dla visco ze dosc wyraźnie go słychać np podczas ruszania, a przy temp 30 st to chwila jazdy po miescie i juz odrzutowca słychac, jak tego neima to napewno visco do wymiany.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

• Członkowie klubu
Opublikowano
Charakterystyczne jest dla visco ze dosc wyraźnie go słychać np podczas ruszania, a przy temp 30 st to chwila jazdy po miescie i juz odrzutowca słychac, jak tego neima to napewno visco do wymiany.

Wcale tak nie musi być (tzn. nie musi być go słychać).

Ja założyłem nowe oryginalne wisko z logo BMW. W najgorszych upałach i korkach temperatura nie wychyla się za połowę, więc wisko działa jak należy. A nie słychać żadnego odrzutowca. :wink:

Zresztą znam inne osoby którym też wisko działa dobrze i nie hałasuje...

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano

Wcale tak nie musi być (tzn. nie musi być go słychać).

Ja założyłem nowe oryginalne wisko z logo BMW. W najgorszych upałach i korkach temperatura nie wychyla się za połowę, więc wisko działa jak należy. A nie słychać żadnego odrzutowca. :wink:

Zresztą znam inne osoby którym też wisko działa dobrze i nie hałasuje...

U mnie pierwszy raz włączyło się w trakcie regulacji LPG kiedy przy temperaturze otoczenia 33 st. trzymałem już rozgrzany silnik na obrotach (około 2 tys) przez kilka minut. Wskazówka temp. przeszła za pion zaledwie o grubość wskazówki.

Ale dźwięk przy włączeniu to faktycznie odrzutowiec :mrgreen:

W korku nigdy mi się do tej pory nie włączyło a temp. zawsze w pionie.

Opublikowano
Witam

Wisko przestało działać właśnie po oczyszczeniu tego naklejonego kurzu,a czyściłem to benzyną ekstrakcyjną za pomocą szczoteczki do zębów,nowe wisko u mnie w IC dostanę za 350zł firmy Vemo nic tańszego nie znalazłem.

czsem lepiej nie ruszać gówna jak nie śmierdzi

Chcesz poprawić mimo iż dobże działa,,,,, ale na ogół zepsujesz :cry2:

Przez forum przewineło się dziesiątki ludzi którzy w ten sposób np ASB zepsuki wymieniając olej(a potem pisali,, jek to sie mogło stać, przecież tydzień temu wymieniłem olej a wcześniej było idealnie) :mad2:

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.