Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki dziwny klopot. otoz od niedzieli bylem w trasie w niemczech i uzywalem non stop klimatazacji bo inaczej by nieszlo wytrzymac na autbahnie. pod wieczor wylaczylem klime i wlaczylem ostro nawiew a z tylnego kanalu doszly mnie dzwieki jak by tam jeziorko bylo. woda chlupala na wszystkie strony i nieraz droszke wybryzgalo na zew.

teraz pytanie - jak sie dostac do tego tylnego kanalu lub nawiewu zeby zobaczyc czemu tam az tyle sie wody zgromadzilo !!!!! CLIMATRONIC i z tylu mam tylko 1 - 0 od regulacji nawiewu i tam ciagle leci zimne powietrze- to taka dygresja ;)

kazda odp. bedzie dla mnie wskazowka coby nie urwac lub sie nie utopic w tylnym nawiewie :roll2:

Opublikowano

najprowdopodobnie zatkał ci sie odpływ wody skroplonej z parownika klimy. Tam są takie odpływy, ktore takze widać jak wejdziesz pod samochod. Wjedź na kanał i spróbuj czymś udrożnić. Penie jeździłeś bez filtra pyłkowego lub był uszkodzony i liście i takie tam zatkały ten odpływ.

Acha dodam ze nie wiem jak jest skonstruowany ten odpływ, ale chyba taki prosty nie moze bvyć bo idnaczej zamiast wiac do samochodu wiało by pod samochod tak wiec może jakaś ururka tam jest lub coś w tym stylu

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW