Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam kupiony komplet felg styling 32. 3 felgi wymagają regeneracji, bo posiadają otarcia na rantach od krawężników co spowodowało odpadanie lakieru plastrami. I teraz możliwe opcje:

1)

Samodzielna odnowa 3 felg. Zedrzeć lakier, ubytki uzupełnić szpachlą z aluminium, zapodkładować, i na to lakier. Ale teraz mnie zastanawia jaki? Bo jak dam zwykłą bazę srebrną metaliczną i na to bezbarwny to nie będzie to miało efektu oryginalnego chromu. Jak to więc polakierować aby wyglądało jak oryginał lekki chrom?

2)

Oddać to do lakiernika aby polakierował 3 felgi i naprawił ubytki. Jaki koszt +/- byłby odnowy i pomalowania samego przodu felg?

3)

Dać wszystkie 4 felgi do malowania proszkowego ale wtedy to tylko na full chrom. Jak widzicie te felgi w pełnym chromie? Albo shadow chromie? Lakier auta to anthrazit metallic 397.

Która z tych opcji będzie najlepsza waszym zdaniem? I czy wiecie gdzie mogą mi w dobrej cenie pomalować proszkowo/polakierować lakierem fronty felg w Poznaniu? Mógłbym sam je zrobić gdybym wiedział w jaki sposób uzyskać taki sam lakier jak oryginał.

d2048da018f98e0d0aa19d7f095a6911.jpeg

///TDS Power
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli chcesz mieć zrobione perfekt to szczerze polecam https://pl-pl.facebook.com/AUTHENTICCARSPOLSKA/

Na fejsie masz kupe realizacji a przy okazji 2 komplety które u nich robiłem. Jak ma być ori jak fabryczne to tylko metoda hybrydowa, bedzie drożej ale efekt wart każdej złotówki. Ja najpierw zleciłem proszek a potem zmieniłem na hybryde żeby nie wkurzać sie na widok felg ;)