Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
To ja powiem, że mi w CH na akcji serwisowej wymienili i EGR zawór i chłodniczke auto z 2015 r i w tym samym roku akcja serwisowa. Po sprowadzeniu do PL i sprawdzeniu Vin wyszło, że mam do programowania EGR i ew.wymiana. Pojechałem, wymienili zawór na nowy i wragli nowe oprogramowanie. Wszystko w tym roku. Pytałem o chłodniczke powiedzieli, że sprawdzą endoskopem jak w środku wygląda i jeśli będzie coś nie tak też wymienią. Ale nie wymienili. Kolejna sprawa że w swoim systemie ASO nie miało nic o kampanii serwisowej w CH. Dziwne. W każdym razie wymienili zawór EGR 2017r. i oprogramowanie i teraz różnica jest taka, że przy gaszeniu auta jak by EGR lub coś innego jakieś ciśnienie spuszczało kilkukrotnie psy psy... Mechanik mówi, że tak może być z nowym oprogramowaniem.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Masz akcję na chłodnicę EGR i skraplacz klimatyzacji.
Opublikowano

Witam, a możesz sprawdzić koledze ten vin co podał

VIN: WBA5K11060D760038

rozpisaliśmy się nie potrzebnie i mogło umknąć.

Dzięki

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Dzieki Kruk. Nie rejestrowalem sie nigdzie po kupnie. Kupowalem od osoby prywatnej

Edit: jednie w tutejszym wydziale komunikacji ;)

Edit2: ok, zalozylem tam konto ale po pierwsze kod potwierdzajacy zostal wyslany na samochod a samochod w serwisie a po drugie czemu nie moge zmienic kraju na inny jak PL?? Nawet sie nie zapytlo przy tworzeniu konta w jakim kraju samochod bedzie uzytkowany. Ma to wogole jakis wplyw jak tak to jaki poza cenami w PLN/CHF?

Edit3: Aha, po kliknieciu na usluge pojawia sie komunikat: "Pojazd jest przyporządkowany do innego kraju/regionu. Wybraną usługę można nabyć tylko tam. Przekierować teraz do Sklepu ConnectedDrive tego kraju/regionu?"

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
W ASO niech Ci zarejestrują.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Dla obu akcja na chłodnice EGR ale tylko po zgłoszeniu usterki
Opublikowano
Dla obu akcja na chłodnice EGR ale tylko po zgłoszeniu usterki

czy mogę prosić o sprawdzenie

j273639

oraz

C836160

Co oznacza po zgłoszeniu usterki?, czy muszą być konkretne objawy uszkodzeń ?

Czy po prostu pojechać do ASO i mają wymienić ?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Sprawdzą i opinię co dalej wyda BMW. Usterka musi występować, nic nie da samo zgłoszenie.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
C862920 można prosić?

Brak akcji.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Proszę o sprawdzenie VT02325 - z gory dziękuję.

Brak akcji.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Proszę o sprawdzenie WBAMX31060C794916

Dzięki.

Opublikowano (edytowane)

na facebookowej grupie F10 kolejnej osobie zapaliło sie BMW w zeszłym tygodniu (auto spłonęło) , miał info od ASO że jego EGR nie łapie się na akcje serwisową :!: :!: :!: :!:

ja coraz częściej zastanawiam się czy nie wywalić tego elementu, bo co z tego że sprawdzamy czy nie ma akcji na nasze auto jak to i tak nic nie zmienia !! ( w przypadku braku akcji nadal jesteśmy w grupie ryzyka)

nie wiem czy widzieliście są już takie zestawy do kupienia:

https://www.ebay.co.uk/itm/264188834414

Edytowane przez arolst
gm7CfMp.jpg?1
Opublikowano
W mojej sprawie opisywanej na poprzedniej stronie dostalem potwierdzenie z aso bmw ze moje podejzenia sie sptawdzily i winna byl egr. Z tym ze na ta chwile nie maja czesci i nie wiadomo kiedy beda dostepne. Moze za tydzien a moze za 3 miesiace. Do tego czasu dostane bezplatnie samochod zastepczy. Naprawa tez nieodplatana oczywiscie. Zastanawia mnie jedno, czy przez ta wysoka temperature nie uszkodzilo sie w silniku cos wiecej niz te plastki. Jak myslicie?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Proszę o sprawdzenie

C361120

Akcja na wiązkę.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Proszę o sprawdzenie WBAMX31060C794916

Dzięki.

Brak.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano