Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

No to pięknie... :(

Im bliżej wyjazdu na wakacje tym bardziej się martwię czy bezpiecznie dojadę i wrócę????

Dystans 4 000 km.

Szkoda ,że nie ma informacji czy auto miało akcję serwisową?

Edytowane przez Burza1234
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam poliftowy z kierunkami w lusterkach a silnik to N47N.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Sprawdzali Ci auto w BMW ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli chodzi o powierdzenie. Serwis powiedział mi w dniu sprawdzania auta ,że oni wysyłają do Centrali BMW potwierdzenie przeprowadzonej akcji serwisowej. Po jakimś czasie ,ale nie w tym samym dniu , serwis otrzymuje informację zwrotną . Dopiero wtedy mogą wydrukować Ci potwierdzenie o przeprowadzonej akcji serwisowej. U mnie nic nie wykryto, wpis miałem w języku angielskim........21 wiek...... :lol:

Oczywiście najwygodniej jest przedzwonić do serwisu i zapytać czy jest już możliwość otrzymania potwierdzenia.

Opublikowano

Myślę, że mój przypadek może pomóc tym - którzy myślą, że szarpie im skrzynia aut.

B47 (akurat w X1 F48) przy ok 80tys km zaczął szarpać. Szarpanie wyglądało tak, jakby skrzynia gubiła się (długo myślała) przy zmianie/dopasowaniu wysokich biegów 6-7-8 w przedziale obrotów ok 1300-1500rpm (w przypadku np. jazdy bezwładnej - bez nogi na gazie).

Auto było jeszcze na gwarancji - więc zgłoszone do ASO przy najblizszej okazji

Doradca serwisowy od razu stwierdził, że to sprawa EGR - natychmiast wymieniony.

Jak ręką odjął.

Opublikowano
A po wymianie otrzymaliscie jakies potwierdzenie wykonania?

Tylko kluczyk, zapewnienie o wymianie i uścisk dłoni... pisemnie nic

Opublikowano
Pisalem to w dziale F30 ale widze ze w F10 temat jest duzo bardziej rozbudowany.

Panowie tak sie zastanawiam, bo z tego co czytam nawet po akcji serwisowej zdarzaja sie przypadki ze auto sie zapali. Myslal ktos nad innym rozwiazaniem ?? czy np zaslepienie EGR'a (koszt ok 300zl z kodowaniem) nie zalatwi problemu ??

wiem ze ktos napisze ze ekologia, ingerencja w auto itp ale jak mam wybierac pomiedzy bezpieczenstwem i reszta to wybieram to pierwsze.

Mojego auta wg producenta nie dotyczy ten problem, mam juz 150tys nalatane i poki co bez problemow ale nie wyobrazam sobie sytuacji kiedy np jedzie moja zona sama z dzieckiem i nagle auto staje w plomieniach :shock:

Jakies przemyslenia ? pomysly ?

zaplon po akcji serwisowej np opisany tutaj:

https://wrc.net.pl/dlaczego-diesle-bmw-plona-po-awarii-w-ukladzie-egr-akcja-serwisowa-moze-nie-pomoc

jak zrobisz egr off to zabijesz dpf, więc jego tez musisz zrobić off plus nowe kodowanie ;) ale są juz i tacy ci kombinują by zamiast płynu wode zalać haahah

Opublikowano (edytowane)
mozna jeszcze ograniczyc prace EGR programowo Edytowane przez arolst
gm7CfMp.jpg?1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
^^^ Radość z jazdy - cieszysz sie jeśli jedziesz ;)
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Auta z silnikami B47 mają wznowioną akcję wymiany chłodnic już wymienionych oczywiście nie wszystkich.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
A po wymianie otrzymaliscie jakies potwierdzenie wykonania?

Tylko kluczyk, zapewnienie o wymianie i uścisk dłoni... pisemnie nic

Przy oddawaniu auta dostajesz kopię zlecenia i to wystarczy.

Opublikowano
Auta z silnikami B47 mają wznowioną akcję wymiany chłodnic już wymienionych oczywiście nie wszystkich.

To ciekawa informacja. Mógłbyś sprawdzić GZ94101? Miałem zmianę chłodnicy jakoś w październiku czy listopadzie 2018.

2015: Jatoba Brown F10 520d xdrive B47 (ex) | 2019: Bluestone G32 640i xDrive B58C | 2020: Melbourne Red F40 120i FWD B48 (ex) | 2025: Manhattan Green G05 40i xDrive B58N | https://www.instagram.com/gran.turismo.g32/ | https://www.instagram.com/red.bmw.f40/

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Brak.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To już jest komedia !!

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Producent chłodnic dał ciała na całej linii.
Opublikowano

Ponieważ jak czytam sytuacja jest mocno dynamiczna i niepokojąca to mam prośbę o sprawdzenie czy któreś z moich nie aut załapało się na akcję serwisową

L623699

WJ69051

A467067

z góry dziękuję

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
A467067 Akcja na tylną lampę. Dla reszty brak