Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

Mam problem z Dynamic Drive, po podłączeniu do komputera mam informację o problemie z czujnikiem przyśpieszenia bocznego dynamic drive, niestety patrząc na schematy nie da się zlokalizować gdzie ten czujnik się znajduje. Czy ktoś mógłby udzielić mi porady gdzie ten czujnik jest umiejscowiony zanim rozbiorę pół samochodu w poszukiwaniu? Poniżej link do schematu, dzwoniłem do tego sklepu to mi powiedzieli, że czujnik powinien być od frontu bloku zaworowego. Ktoś może to potwierdzić?

https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/31_0667-blok-zaworowy-i-elem-doddynamic-drive/vB292005

dziękuję i pozdrawiam

Opublikowano
ok, znalazłem, więc przekażę wiedzę dla potomnych. Czujnik przyśpieszenia bocznego znajduje się pod fotelem pasażera, pod dywanem przy tunelu środkowym, mniej więcej w połowie fotela.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam, Jak wyglądała naprawa tej usterki, ponieważ mam ten sam błąd ?

Kupić nowy i wymienić, czy trzeba robić adaptacje czy jeszcze inaczej ... ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam, chciałem wymienić u siebie pompę DD, nabyłem w dobrej cenie drugą lecz ta posiada jakieś gniazdo z wejściem na wtyczkę w tylnej części natomiast moja zakończona jest płąską ścianką,poza tym parametry te same. Moje pytanie, czy pomimo nie podłączenia tej wtyczki, pompa będzie działała prawidłowo? ps.proszę o wyrozumiałość, jestem zielony w tym temacie dlatego szukam pomocnej opinii;) Z góry za nie dziękuję;)
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Nawiązując do tematu:

W Betkach z aktywnym ukladem kierownicy są dwa czujniki przyspieszenia bocznego. Jeden znajduje się pod fotelem pasażera a drugi pod fotelem kierowcy.