Skocz do zawartości

Zamykanie i otwieranie pilotem samochodu z alarmem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moje pytanie: Samochód z fabrycznym alarmem.Zamykanie drzwi pilotem sygnalizowane jest jednokrotnym mrugnięciem światłami,natomiast otwarcie samochodu pilotem odbywa się prawidłowo ale nie ma żadnej sygnalizacji świetlnej.Czy tak ma być? - Mirek.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kwestia ustawienia w menu ,albo tak będzie zakodowane .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

Miałem i tak jak Ty w jednej a druga miała mrugnięcia światłami w obu przypadkach.Kwestia zakodowania inaczej

W menu nie ma takiej opcji jak kolega wyżej napisał

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Po kodzie VIN w teorii jest alarm ale przy zamykaniu, otwieraniu światła nie mrugają. Jak sprawdzić czy alarm faktycznie występuje ? podłączenie pod komp coś pomoże czy bardziej wizyta w warsztacie ?
Opublikowano

Masz przecież lampkę sygnalizacyjną pod lusterkiem kolego..czerwoną

Jesli miga po zamknięciu to jest wszystko ok

Opublikowano
no właśnie nie miga .... poprzedni właściciel zmieniał akumlator 6 msc temu - czy w jakiś sposób mógł się rozkodować ? lub utracić ustawienia ...
Opublikowano
No raczej nie ,bo immo tez by nie działało w przypadku rozkodowania.Podłacz auto pod kompa i zobacz czy masz jakikolwiek błędy
Opublikowano
tutaj jest inny problem samochód zamykam z pilota osobnego nie tego z kluczyka bo ten nie reaguje na nic i lampka się wtedy nie świeci czy można to jakoś zdiagnozować w tej sytuacji .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tutaj jest inny problem samochód zamykam z pilota osobnego.

Czyli masz nie orginał pilot z centralką ?

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

Napewno jest inny alarm

Podłacz auto pod kompa bo jesli w vin masz alarm to znaczy,ze ktoś go uwalił i załozyl inny .Trzeba szukac przyczyny

Opublikowano

Mam oryginalny pilot - lecz przyciski w nim nie reaguja. Przy zamykaniu tym drugim pilotem dioda pod lusterkiem się nie świeci.

Jestem umówiony na diagnostykę więc zobaczę co tam ktoś kombinowal

Opublikowano

Zanim gdziekolwiek się udasz:

wymień baterie w kluczykach i zaprogramuj obydwa kluczyki od nowa

u mnie wcześniej też nie świeciła kontrolka a mam fabryczny ,

wymieniłem starego ori kwasa na nowy ,

wymieniłem baterie w obydwóch kluczykach i zakodowałem je od nowa

wszystko teraz działa jak należy

Tutaj masz link do filmu :

info dla adaptujących wszystko userów , nowe baterie w kluczykach działają bez adaptacji

mimo iż włożyłem inne i mocniejsze niż oryginał

żadnych dizli tylko Pb+LPG

R4 + turbo, V6 , R6 i V8

Opublikowano

Jak narazie diagnoza jest taka.

Szpec od kluczyków dokodował swój, i normalnie zazbraja alarm. W moim brakuje zarówno cewki baterii jak i jest problem z modułem na płytce. Trzeba przekodować do nowej immobilizer - dziś jestem umówiony na to ( informacyjnie dla potomności koszt +nowa obudowa - 300 zł )

Opublikowano
A może wystarczyło zmienić baterie a kluczyku? Koszt 20 zł. Żeby cie ten szpec naciągnąć nie chciał....
Opublikowano

No właśnie nie zadziałało, byłem w innym miejscu, mój pilot nie miał baterii :twisted: ale po jej dolutowaniu okazało się, że problem jest na płytce w "dużym" układzie i jego przeprogramowanie nie jest już ławie.

Obecnie pilot mam już zrobionym, działa alarm, wszystko zamyka się jak w oryginale.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam Serdecznie Wszystkich, stałem się posiadaczem BMW X3 E83 2007r, i auto kupiłem z niedziałającym zamykaniem z pilota i z jednym kluczykiem, akumulatorek w pilocie dobry napięcie na aku 3.1V jak się przyciśnie przycisk napięcie spada do 2.9V to chyba pilot dobry, próbowałem procedury żeby pilot zakodować i nic to nie daje, auto w środku z przycisku pod awaryjnymi się zamyka, w czym może być problem?? możliwe ze jakiś moduł się rozkodował i trzeba INPA czy NCSem coś zakodować czy trzeba po prostu jakiś moduł wymienić??

Bardzo proszę o pomoc i wasz rady

Opublikowano
Najczęściej przyczyną jest brak komunikacji pomiędzy odbiornikiem /anteną i tutaj szukać trzeba przyczyny. Oczywiście moduł komfortu też mógł rozkodować się więc trzeba sprawdzić