Skocz do zawartości

e60530D 2003auto rozładuje aku podczas pracy silnika w 5 min

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiś czas temu auto było u mechanika , został wymieniony MPM gdyż był zalany przez wodę, która jakimś cudem dostała się do bagażnika. Spowodowało to pobór prądu na postoju , i rozładowywanie aku . Po naprawie miałem 2 miesiące spokoju :D Problem powrócił ale bardziej nasilony :( gdy naładuję aku. i odpalę silnik rozładuje się w niecałe 5 min. Ładowanie 11.5 - 12,5 przy obciążeniu 10,0 a nawet mniej , tak samo przy alternatorze , zaczynają wyświetlać się wszystkie możliwe błędy abs, poduszki itp. oraz transmission fault :( czy jest to wina regulatora napięcia ? alternatora ? ibs ? stycznika dde? klemy pirotechnicznej ? Nie wiem od czego zacząć :(

Trochę szkoda mi autka :( już miesiąc tak stoi :( Proszę o pomoc , może kto już się z tym zetkną

Opublikowano

Raczej alternator do zrobienia prawidłowe napięcie to coś około 14.7V. Błędy pojawiają się bo akumulator już pada.

Najlepiej udaj się do kogoś na kompa i niech Ci sprawdzi błędy będziesz widział od czego zacząć.

Opublikowano

Dzięki za odp. też tak myślę że wine ma alternator :) sam posiadam kompa , błędy właśnie dotyczą ładowania , tylko dziwi mnie to, że gdy podładuję aku , i odpalę silnik rozładuje się w niecałe 5 min :( a jeśli padł mpm czy mogły by być podobne objawy ??

Dzisiaj zdemontuje alternator i zobaczymy , co się tam dzieje :( jeśli nic to szukam dalej :)

Opublikowano
Bmw to auta które strasznie pożerają prąd, wiec wszystko jest możliwe. Im lepsze wyposażenie auta tym więcej trzeba energii do podtrzymywania wszystkich modułów.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kiedyś po nocy moduł MPM nie uśpił auta i rozładował akumulator.Było to jednorazowe zdarzenie.

Błąd po odczytaniu z INPY:

http://static.pokazywarka.pl/i/6526457/292676/eekndax.jpg

Opublikowano
Regulator napięcia -miałem to samo .
  • 2 tygodnie później...