Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czym się różnią lusterka w wersji UK od naszych ?

Pytanie techniczne czy wymiana silniczka regulacji i szkła załatwi sprawę czy sa jakieś inne różnice na czym polegają teoretyków proszę o powstrzymanie się od odpowiedzi

ew jak ktos z Białegostoku ma luzem takie lusterko chętnie zrobię autopsję hehe

Opublikowano

W e90 prawe lusterka różnią się kątem ustawienia obudowy w stosunku do boku auta, najlepiej widać to patrząc od góry. Lusterko LHD ustawione jest pod bardziej ostrym kątem. Różnią się zasadniczo tzw. "trójkątem" czyli częścią na której przymocowana jest obudowa lusterka do drzwi. Mając prawe angielskie lusterko i siedząc z lewej strony nie będziesz w stanie go odpowiednio wyregulować. Obudowa lusterka, szkło i silniczek pasują. Piszę z doświadczenia bo jakiś cwaniak z alledrogo wcisnął mi angielskie lusterko. Wykorzystałem tylko obudowę i szkło, silniczek miałem sprawny.

Co do lewego w BMW to nie wiem, ale w innych markach zazwyczaj da się 'angliki' wyregulować tak aby była dobra widoczność.

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam,

podepnę się pod lusterkowy temat :)

Prawy wkład lusterka mam zeszpecony w następujący sposób:

http://i63.tinypic.com/289g1h1.jpg

Problem widziałem pojawia się też w innych egzemplarzach.

Strasznie mnie to denerwuje i stąd decyzja żeby wkład wymienić.

Wiem, że wkład musi pochodzić od auta przed liftowego, na pewno od e92 i e93 są takie same.

Ale czy wkład lusterka podejdzie od e90/e91? Chciałbym w miarę możliwości poszerzyć zakres poszukiwań.

Mam wersję z podgrzewaniem, bez fotochromu.

http://i63.tinypic.com/24nk0zt.jpg