Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
w takim sensie ze mam 1 silnik w garazu i chcialbym go naprawic:)bo przed awaria byla igielka.ok dzieki bardzo mi pomogles:)a jakies moze namiary na dobrego mechanika w wielkopolsce??okolice ostrowa wlkp:)
Opublikowano
A, ok. Teraz rozumiem. To w takim ramie musisz mieć założone koło zamachowe. Do niego zakłada się blokadę wału. Masz też drugi osobny łańcuszek z osobnym slizgiem i napinacz em od pompy oleju. :-)
Opublikowano
witam jestem umówiony z mechanikiem na 24 jak rozwiąże problem to dam znać co i jak:)i jeszcze raz wszystkim dziękuje za pomoc:)mam nadzieje ze tez będę mógł w czymś pomoc.pozdrawiam i do usłyszenia.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam mechanik sprawdził rozrzad i mowil ze jest ustawiony ok.i podejrzewa ze przyczyna możne być samo kolo.tylko nie jest pewien na 100% wiec nie chce kosztów robić niepotrzebnych.jak myślicie to będzie to kolo vanosa?czy tez kwestia wyregulowania vanosa??
Opublikowano
W dis da się jakoś sprawdzić vanos, ale jak to nie pamiętam. Były chyba gdzies nawet filmiki. Może być też sam vanos. Ale jeśli masz 2 silnik możesz spróbować przełożyć koło vanosa jeśli jest sprawne.
Opublikowano
Będzie potrzebna, po kołach vanosa chodzi łańcuch więc trzeba go zdjąć. A potem ustawić. Vanos trzeba też dkręcić z odpowiednim momentem więc dynamometr też się przyda.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
witam dzisiaj odebrałem auto od mechanika i błędów już niema.przyczyna był rozjeżdżający się rozrząd na dole i jakies opilki metalu.po porządnym ustawieniu rozrządu wszystko gra:) dziekuje wszystkim za pomoc i dobre rady:)pozdrawiam
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam , odgrzewam kotlet

Borykam się z takim samym problemem od jakiegoś czasu , rozrząd wymieniony na nowy obie szyny , łańcuch , koło zębate te na dole oraz napinacz po 2 tygodniach od wymiany było ok teraz jezdzić się nie da , stoi u mechanika ustawił rozrząd na nowo ale zmian nie ma , wcześniej przed tym ustawieniem rozrządu sypało dokładnie takimi samymi błędami oprócz czujnika oleju , po wykasowaniu błędów nie mam a budą trzęsie że jechać się nie da , normalnie ręce opadają z tym samochodem już tym bardzie że autko żony i suszy mi głowę cały czas heh .

• 4 miesiące temu...