Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak ale drgania wydechu. Rowniez w trakcie jazdy przy zmianie biegow bylo slychac takie przejscia rezonansu w tyle na wydechu. Teraz nie ma zadnych objawow.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Witam .Mam dokuczliwy problem z rezonansem , drżeniem tłumika ( tak mi sie wydaje ) podczas jazdy w zakresie obrotów 2200 -2500 . Poniżej oraz powyżej tych obrotów wszystko w normie . Czy ktoś z szanownych kolegów borykał sie z takim problemem ?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Panowie ja również mam problem z brzeczeniem. Nie dość że dzwoni wastegate to teraz jeszcze coś dodatkowego:/ coś dzwoni przy dodawaniu gazu jakby wypadało w rezonans blacha o blache z przodu w okolicach katalizatora i plecionki. Byłem w 2 miejscach z tym ale nie zlokalizowano gdzie dokładnie. Najbardziej słychać to przy ok 1500 obrotów. Może miał ktoś podobnie? Proszę pomóżcie bo to brzeczenie doprowadza do szału.
Opublikowano
Mam to samo . Jak przytrzymam noga końcówki to dźwięk ustaje . Pozatym myśle ze coś jest nie tak z wydechem bo na jałowym gdy włączę na D strasznie buczy do tego po szarpuje lekko budą :/ chociaż myśle ze może to być zapchany dpf albo egr. Jak myślicie ?
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy plecionka jest wspawywana czy wkręcona?

U mnie chyba się przepaliła bo czuć spaliny w aucie i silnik jakby głośniej chodził.

No i gdzie i jaką kupić ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest wspawana. Ale nie zawsze to wina plecionki dlatego przed kupnem warto sprawdzić. Numer katalogowy BMW to: 18308589078, jeśli mieszkasz w UK to tu masz: https://www.ebay.co.uk/itm/BMW-GENUINE-DIESEL-PARTICULATE-FILTER-DPF-FLEXI-REPAIR-PART-18308589078-/172794965532
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Miałem podobny problem a mianowicie podczas jazdy w niskim zakresie obrotow słyszałem denerwujący dźwięk brzęczenia. Okazało się, że musze wymienić łącznik elastyczny wydechu..., tak tez uczyniłem. Po wymianie problem nasilił się był irytujący, słyszalny do prędkości 60 km/h. Odwiedziłem kilku ,,fachowców’’ ale zero rozwiązania problemu. Wyczytałem na forum aby wstawać drugi łącznik elastyczny tak też uczyniłem w okolicy tłumika końcowego. Efekt jest zaskakujący super cichutko i przyjemnie :)

Opublikowano
Witam,

Miałem podobny problem a mianowicie podczas jazdy w niskim zakresie obrotow słyszałem denerwujący dźwięk brzęczenia. Okazało się, że musze wymienić łącznik elastyczny wydechu..., tak tez uczyniłem. Po wymianie problem nasilił się był irytujący, słyszalny do prędkości 60 km/h. Odwiedziłem kilku ,,fachowców’’ ale zero rozwiązania problemu. Wyczytałem na forum aby wstawać drugi łącznik elastyczny tak też uczyniłem w okolicy tłumika końcowego. Efekt jest zaskakujący super cichutko i przyjemnie :)

Możesz podać miejsce gdzie został zamontowany drugi łącznik, może jakieś zdjęcie? Mam identyczny problem z moim wydechem

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koszt ok 300pln plecionka wspawana jest zaraz za wieszakiem na prostym odcinku rury. Ale na dłuższa metę nie do końca w 100% rozwiązało problem. Po przejechaniu ok 100 km rezonans wraca .. podczas jazdy z prędkością ok 60-70 km/h

Sam już nie mam pomysłów co zrobić ..

• 2 lata później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie trzeba wyciągać dpf-a.
Opublikowano
No dobra to już mniej więcej wiem na czym to polega. Poleci ktoś konkretny produkt czy zdać się na to, co mają w warsztacie?
ad®ian™