Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

mam takie zapytanie , po wymianie oleju i filtrow auto na zimnym zaczelo strasznie drgac plus pojawily sie delikatnie falujace obroty. Do tego przy 2 tys obr zaczelo szarpac

czy zimny czy cieply silnik. jak sie zagrzeje odpala bez drgan. Dodam ze to pierwsza zima bez klapek w kolektorze. pytanie. Czy mechanik mogl cos nie tak zrobic przy wymianie oleju z filtrami ? +przeplywka jest odlaczona. (mechanika to nie moja mocna strona) z gory dzieki

Opublikowano
Jak odołączona skoro powinna być podpięta. Komputer nie ma informacji o ilości powietrza docierajacego do silnika. Ty ja odpinales czy mechanik? I tak z ciekawości po co?
Opublikowano
jest odpieta bo prawdopodobnie jest zepsuta po podlaczeniu silnik nie pali :-) ale tu nie o to chodzi. bo przed wymiana oleju bylo wszystko ok dlatego sie zastanawiam
Opublikowano
Po pierwsze trzeba sprawdzić błędy, a po drugie nie ogarniam trochę tego tematu z przeplywka. To jest jeden z najważniejszych elementów informujących komputer o ilości powietrza na tej podstawie dobiera dawkę paliwa aby mieszanka była odpowiednia. . Więc jak samochód ma dobrze jeździć bez takich informacji? Skoro jest uszkodzona to trzeba wymienić
Opublikowano
no to moze inaczej... przeplywke zostawiamy w spokoju... auto jezdzilo palilo wszystko 5 po zmianie zauwazylem w/w problemy... chodzi mi o to czy mogl cos zrobic przy zmianie . cos zle zalozyc albo olej cos nie tak badz naruszyl cos co daje lewe powietrze ? nie znam sie a moze ktos mial podobnie. Co moglo by dawac takie oznaki po wymianie filtrow i oleju ?
Opublikowano

Piszesz że po wymianie filtrów ?

Może obudowa filtra powietrza jest źle spasowana ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Filtry powietrza wchodzą bardzo ciasno i często mechanik ma problemy domknąć obudowę do tego jeszcze jak by był zamiennik o trochę innych wymiarach to ciężko to wcisnąć i zamknąć obudowę co się może przełożyć na lewe powietrze.

Jak z tym jest problem to wizualnie można zobaczyć.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wbrew pozorom "mechaniki" często mają problem z poprawnym złożeniem obudowy filtra powietrza w diesel'ach bmw :shock:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.