Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jako nowicjusz w temacie BMW, poszukuję sprytnego komi z dobrym wyposażeniem i oto w Radomiu, gdzie same perełki się trafiają, znalazłem fajne E39

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-193km-navi-skora-xenon-tempomat-m-pakiet-szwajcar-ID6yHNI5.html

Prośba zatem o Wasze opinie, może już ktoś się interesował wozem i może coś na jego temat powiedzieć, odradzić, doradzić itp

Oczywiście brak książki i jeden z moich kumpli jak dzwonił to podobno wtryski były regenerowane w PL, bo motor nie równo palił, mnie już takiego info, sprzedający nie podał.

Na pytanie jak z blachami/szkodami, Pan powiedział, że nawet nie sprawdzał czy był malowany

Myślę sobie, jak sztuka rzeczywiście taka fajna, to czemu jeszcze wisi i się nie sprzedała?

Co sądzicie??

Pozdrawiam i z góry dzięki za wszelkie uwagi

Opublikowano
zapominałem dopisać, na zdjęciu zegarów pojawia się temperatura zewnętrzna -32 C, czyżby w Radomiu klimat jak w Suwałkach :-)
Opublikowano
jak zwykle bojkot handlarza...auta nie sprawdzał, ale w ogłoszeniu dopisek BEZWYPADKOWY pięknie wyeksponowany :D fotki niczym do kalendarza ( akurat mamy nowy rok), przebieg z czapy, a brak książki już daje do myślenia, no i do tego kwintesencja - RADOM (czytaj: szanuj swój czas i pieniądze i szukaj dalej)
http://images69.fotosik.pl/527/fc8157997e792cbc.jpg
Opublikowano

ale sztuka przyznać trzeba ciekawie się prezentuje, wnętrze i cała buda raczej w dobrym stanie, albo to mój brak doświadczenia z marką wychodzi na jaw :-)

Jak mu powiedziałem, że przyjadę z opłaconym fachowcem od BMW (komp + miernik + diagnostyka) i cała impreza z dojazdem będzie mnie kosztowała 400 zł, i nie chcę rozczarowań na miejscu to Pan nie brzmiał na wystraszonego i zapraszał twierdząc, że sztuka do jady i że nić poważnego nie wyjdzie....

Opublikowano

a co ma Ci powiedzieć? że kręcona, w marnym stanie i wymaga sporo nakładów? :) Widzisz to, co chcesz zobaczyć - dla takich jak Ty szykowane były te zdjęcia :) rzeczywistość może być okrutna, aczkolwiek jak nie masz daleko to jedż i sprawdż, lecz zamiast wydawać 400zł, to proponuję podjechać na SKP - tam też Pan obada Ci auto miernikiem i takie tam ;)

Na początek sprawdzenie historii będzie najlepszym wyborem, mamy tu czarodziejów, co się tym zajmują, zatem próbuj

Opublikowano

Bardziej miałem na myśli, że jak chłop słyszy, że fachowiec podjedzie to nagle auto jest zarezerwowane itp...

Tak zrobię, podjadę, sprawdzę i okaże się więcej

opis po vinie wstępnie się zgadza

https://www.bmwdecoder.com/decode/gw41962

Możesz podpowiedzieć do kogo się zgłosić w temacie sprawdzenia historii??

Opublikowano
użytkownik DRAY, lub jego strona "BMW Check" na fejsbuku
Opublikowano
Jestem przekonany że tego typu bmw z takich ogłoszeń w Niemczech zostały zakupione za max 2500 - 3000 euro odpicowane najtańszym kosztem , widać j ak byk że zdjęcia podpicowane , auto do zdjęć ustawione tak by wyglądało zachęcająco tym bardziej że to 3 litrowy diesel w automacie 100% auto styrane życiem nie ma opcji aby taką konfigurację kupić od handlarza w takiej kasie i być z tego choć trochę zadowolonym , to jest tak samo jak zawinąć gówno w papierek zrobić zdjęcia i też wyjdzie korzystnie.
Opublikowano
Zdjęcia jak do sesji w CKM,handlarz nic o aucie nie wie,wzmorzona czujność wskazana.Sprawdź historię i jedź obejrzeć na żywo.Przed jazdą próbną handlarz niech zatankuje ,bo paliwa mało :)
Opublikowano

Handlarze myślą, że ta żółta kontrolka to się musi palić bo jak nie to coś z autem nie tak :twisted: :twisted:

Typowy polski handlarzyna... jak by dolał waszki za 30 pln to by go pewnie sumienie do końca życia gryzło :mad2:

Opublikowano
jak by dolał waszki za 30 pln to by go pewnie sumienie do końca życia gryzło

Dobre :-)

Historia właśnie się sprawdza, czekam na raport z bmw-check, dzięki kolego mes.. za cynk!

a co sądzicie o tej temperaturze -32C, czujnik padł czy to anomalia pogodowa? ale przy takim mrozie to raczej handlarz by zdjęć nie pykał :-)

Opublikowano
No to poczekamy... zapowiada się ciekawie... Szwajcar z małym przebiegiem z Radomia, dodam tylko, że sprzedaje się już chyba dosyć długo. Miejmy nadzieję, że to wyjątek od reguły.
Opublikowano

Też ją już widziałem na allegrze - długo tam wisi. Ja se odpuściłem bo za daleko mam no i Radom :D

Daj znać kolego co wyszło z historii bo sam jestem ciekaw.

Opublikowano

Warto jednak wydać parę zł, zamiast furmanki $$$ po zakupie

Ostatni sczyt z kluczyka 03.06.13 - 300 861 km :-)

Pewnie dziś ma prawie 400 tyś

W szoku jestem jak ładnie wygląda auto z takim przebiegiem, chyba że panowie radomiacy sztukę odnowy technicznej do perfekcji już opanowali :-)

No cóż, raczej odpuszczam ten egzemplarz i chyba raz na zawsze dam sobie spokój z wozami z Radomia.....

Dzięki za wszelkie wskazówki Panowie & pzdr

Opublikowano
Ale widziałeś na żywo że piszesz że ładnie wygląda wiesz obrobić zdjęcie tak by auto ładnie wyglądało to nie sztuka , wątpię aby na żywo choć w połowie tak ładnie wyglądała.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
3,5 roku temu 300 a dziś 249 :mrgreen: ale dowiedziałeś się przynajmniej od czego zaczyna się kupowanie auta używanego :cool2:
Opublikowano

Szczerze wątpię, że się koleś bawił w obrabianie zdjęć, raczej to zasługa lepszego szkła w aparacie.

Sprostuję, ładnie wygląda na tych zdjęciach :-)

Opublikowano
Niezła mina musi być skoro jeszcze żaden łofca okazji typu "przebieg nie ma dużego znaczenia" się na nią nie połasił... muszę przyznać, że na zdjęciach cieszy oko :cool2:
Opublikowano
Standardowa procedura - polerka, czyszczenie, malowanie wnętrza, dobre zdjecia i szwajcar w wykonaniu radomia ;) 400- 450 tys. zapewne ma. Dobrze, ze autor nie jechal w ciemno.
Opublikowano

Kurcze dość, że Mirasek skręcił zegar tylko do dwójki z przodu ( a pewnie kusiło go do magicznego 180tkm) to furka mu się nie chce i tak sprzedać :cry2: :cry2:

Ludzie kupujta...tylko na jazdę próbną proszę zabrać z sobą bańkę z paliwkiem :norty:

Opublikowano
Foty ma przyzwoite więc znajdzie się jakiś napalony Janusz spod Radomia który kupi swoje 1sze wymarzone bmw i jeszcze nie zdziwie się jak skręci z 246 na 180 jak kapnie się że kupił złom na kółkach i bedzie trzeba szybko sprzedać :cool2:
Opublikowano

Wnętrze wygląda jak wyplakowany śmietnik - nie wiem co widzicie w tych zdjęciach :wink:

Ja chyba swoją jeszcze trochę polatam bo mam zalane pod korek hehe

"Dobry Boże, co się dzieje z tym światem? Popatrz tu z nieba i przypierd.l granatem."

Alpina B10 V8 4,6

E61 Edition Sport - rodzinne kombi

E39 530i 2002r - moja pierwsza miłość

Opublikowano
Radom znowu nagłośniony...niech to będzie kolejna przestroga dla szukających w tamtych okolicach aut...Temat wyczerpany ale przydałyby się jeszcze zrzuty z ogłoszenia...