Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem otoż w ubiegłą zimę zamarzała mi tylko tylna szyba i przednia a teraz i boczne.Zrobiłem dzisiaj trasę 200km z ogrzewaniem 21.5stp i szyby w środku dalej nie odmarzły.. jedynie przednia bo na nią ciągle powietrze ciepłe leci.Jak tylko dałem na nogi tak szyba przednia zaczęła zachodzić

tutaj fotki co się dzieje

https://zapodaj.net/5014094bf6dc5.jpg.html

https://zapodaj.net/9aff99c1b8252.jpg.html

https://zapodaj.net/59489f9055916.jpg.html

taki jest efekt po trasie 200km

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz wycieraczki gumowe ? szyby domknięte na max ,może szyby parują i potem zamarzają bo nie jest sucho pod nogami ?

W odparowaniu pomaga włączenie klimy - jak masz .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

sprawdź czy masz suche dywaniki wszystkie /podłogę/ u mnie było parowanie bo przeciekało mi z drzwi na jednej stronie miałem cały dywanik mokry, na szczęście nie było to w zimie :P lub kup sobie dobra skrobaczkę .. :evil: :twisted:

aaaa i kup sobie worki pochłaniające wilgoć pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Siema Staszku!

Musisz podczas jazdy chuchać na szyby, tylko tak porządnie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Wrócił Staszek jest przy kim posty nabijać. Polecam przed zamknięciem auta je dobrze przewietrzyć. Jeżeli nagrzejemy w środku i tak zamkniemy auto to wytworzy się na szybach taki o to efekt. Druga sprawa to jak koledzy wspomnieli możliwa wilgoć. Rady na to nie ma oprócz dobrego wietrzenia przed opuszczeniem auta. :D
Opublikowano

Pierwsze co to usunąć przyczynę zawilgocenia a puki co to jak auto garażujesz to zostawiać uchylone szyby.

Podczas jazdy to grzać na maxa i uchylać szyby a wentylacja powinna być tak ustawiona aby pobierała świeże powietrze z zewnątrz .

Ps.

Załapałeś się na jakiegoś dużego traka ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
po pierwsze sprawdź czystość filtra kabinowego,albo po prostu go wymień,po drugie sprawdź czy wykładzina podłogowa nie jest wilgotna-jeśli jest usuń przyczynę i po problemie,a przed wyjściem z samochodu zrób tak jak koledzy wyżej piszą-ja wyłączam ogrzewanie i ostatnie dwie minuty jadę z uchylonymi oknami,rano nie ma problemu ze skrobaniem szyb (chyba że jest marznąca mgła,albo deszcz) i szyby od środka nie parują.