Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jest taki temat w dziale 3 "ciekawe opcje wyposażenia". Swoją E36 doposażyłem już max co było w epoce i coraz bardziej mnie kreci żeby coś zacząć działać w E63 :lol: Co było niespotykanego i rzadkiego w E63? Co macie za przyciski na panelu wypasu u siebie?? :D Ja mam tylko grzanie tyłka, DTC i PDC a miejsca jeszcze troche jest! Ja jak na razie rozważam dołożenie zawiasu z M6 tzn. sprężyny i stabilizatory jak kiedys bede wymianiał amorki. Chodzi mi po głowie logic 7 tylko nie wiem ile z tym zabawy...I jeszcze dodałbym radar do aktywnego tempomatu. Piszcie co ciekawego macie w swoich 6er, rozruszajmy troche ten dział :norty:
Opublikowano
smutny ten dzial to prawda niestety nie ma tu duzego pola manewru z doposazeniem :roll: w e60 jest ciekawiej same fotele komforty z wibra uzupelnia caly panel :wink: w e63 jesli nie masz logic 7 polecam naprawde robi robote jak na auto z tamtych lat super :norty: a co do tematu: aktywny tempomat, night vision, kamera cofania, idrive ccc na cic , head up, cup holder, siedzenia sporty z pamiecia i pompowaniem :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano
Mam sporty pompowane elektryczne, jedynie co wiecej mozna miec w fotelach to wentylacje. Ja mam jasne, bezowe skory i takich na alledrogo nigdy wentylowanych nie widzialem. Czarne owszem, czasami wentylowane są. Tempomat mam zwykly- czy mozna dolozyc tylko radar i dokodowac? Nie zalezy mi na start&stop. CIC mam, chciałbym własnie do tego logic 7. Jak jest z wiązka, duzo trzeba dokładać czy zmienia się cała wiązkę? Trzeba podnosic dywan? O kamerze cofania nie słyszałem! Head up odpuszcze z jednego powodu. Boje sie ze jak rusze deske to bedzie ja potem słychac i będzie skrzypiała. Cup holder mam, już po E36 wiedziałem że to takie must have:)
Opublikowano
Większość z tych bajerów jest całkowicie bezużyteczna ale na pierwszym miejscu stawiam tu zdecydowanie Night Vision, które nie ma naprawdę żadnego sensownego zastosowania a nawet stwarza niebezpieczeństwo, gdyby ktoś chciał sie patrzeć na ten ekran zamiast na drogę. Fotele pompowane są średnio wygodne ale przynajmniej fajnie wygladają z tym wysuwanym elementem ale do komfortów z e60 im daleko. Dźwiek przestrzenny to oczywiscie fajna rzecz.
Opublikowano

A moze ktos dokodowal sobie jakies funkcje?

Cyfrowy licznik,wylaczenie maty zajetosci pasazera( ja poloze lapka i kaze zapiac pasy...)?

Pusacyjne swiatla podczas awaryjnego hamowania? Co ciekawego mozna jeszcze dokodowac?

I oczywscie odblokowanie mp3? Tylko odpuscmy sobie nawigacje z cd bo to cos z plyty to jakas prehistoria...

Opublikowano

Night Vision odpuscilem po przeczytaniu kilku postów na forum, adventure między innymi Twojego. Trudno to kupić razem z modułem a niemal pewne jest że szkło bedzie wypiaskowane albo uszkodzone.

danyblack1987 w jakim sensie odblokowanie mp3? Ja na swoim CIC podlaczam USB z mp3 w schowku i mi wszystko kopiuje na dysk.

Jaka jest najbardziej wypasiona wersja lusterek? Standardowo sa tylko elektryka+ podgrzewanie. A moga być jeszcze elektrycznie składane i z podświetleniem? Czy jest coś jeszcze?

Przegladalem sobie jeszcze realoem zeby zobaczyc jakiej średnicy sa stabilizatory przednie i tylne z M6 ale nie mozna przegladac czesci z M6. Duza roznica w grubosci jest miedzy zwykłym zawieszeniem a opisanym jako M sports suspension. I teraz pytanie- czy to M sports suspension to jest to samo co w M6?? Wie ktoś? Chciałem włożyć sobie stab. z M6 i sprezyny Eibacha. Bez jakiejs przesadnej gleby, ale zeby nie stało jak teraz tzn. koza :D I styling 167 mi się marzą, najlepiej w szerokości 9 i 10 cali ale takich jeszcze na alledrogo czy olx nie widziałem :roll:

Opublikowano

Oczywiscie ze sa lusterka elektrycznie skladane i podswietlane led, BA nawet automatycznie sciemniajace(mowie o zewnetrznych, bo centralne to norma) -ja takie mam :D

Podswietlenie pod drzwiami chyba ma kazda...

Pulsacyjne swiatla stop mozna latwo zakodowac, cyfrowy licznik to samo, a co do maty zajetosci pasazera to czytalem ze po wylaczeniu moze nie dzialac tez poduszka pasazera.

Odblokowanie w CCC mp3 jest mozliwe, ale potrzebny jest dodatkowo jakis modul.

Kamera cofajnia ukryta pod znaczkiem jak w nowym bmw 6

cos takiego dolozyc bylby bajer, gdzies wyczytalem na zagranicznych forach ze ktos cos takiego wyrzezbil, ale to byl jakis home made.

Przekladka foteli z m6 nie dosc ze ladniejsze niz zwykle sporty, to jeszcze maja regulowane elektrycznie boki :)

Na pewno wydechy, bo seria to dramat.

Przednie skretne reflektory.

Tylko odpuscmy sobie nawigacje z cd bo to cos z plyty to jakas prehistoria...

To trzeba uaktualnic :) sa mapki 2016 do Professional'a i pokrycie maja naprawde dobre

Logic7 naprawde super rzecz, robi robote :D masz tam 13 glosnikow, dzwiek przestrzenny itp, ale raczej duzo roboty z tym, raczej nie do przerobienia ze zwyklego hi-fi.

Mozna dolozyc jeszcze tuner TV.

Telefon na podstawke, umieszczony w podlokietniku, albo laczyc swojego przez BT i rozmawiac przez fabryczny glosnomowiacy-nie wiem czy to byl standard.

To tyle co mi na szybko przyszlo do glowy i co nie zostalo wczesniej wymienione..

A widzicie, jeszcze przepiekna maska z podwojnym przetloczeniem-mega rarytas, montowana w pozniejszych 650 i w M6 http://www.m5board.com/vbulletin/attachment.php?attachmentid=204089&stc=1&thumb=1&d=1362280340

A w ogole jak mam byc szczery to 6 w srodku wyglada biednie, chodzi nie tylko o wyposazenie ale i o wyglad wnetrza, nie wiem zegary, kierownica, pokretla, wszystko to zywcem wziete z innych serii, audi w tym przedziale jest o epoke do przodu, chociazby takie S5.

Opublikowano

Ta maska kozak....

Widzialem tez customowa z carbonu z wlotami powietrza i wyglada oblednie...

Ma ktos moze jakas kamere cofania? Teraz to chyba uniwersalne montuje sie z wyswietlaczem w lusterku?

Opublikowano

Grzana kierowica - przy tych temperaturach fajny bajer :cool2:

Kolejna opcja: HUD- ja niestety nie mam. Ktoś posiada? przydatne czy zabędne?

Czarna podsufitka- widziałem gdzieś na zagranicznym forum- wyglądała nieziemsko, więc z chęcią bym zainwestował :D

Opublikowano

active steering i dynamic drive tez bylo opcja, polecam szczegolnie to drugie, na prostej komfort, a na zakretach wyraznie sztywniejsza, idzie jak po szynach :)

Ma ktos moze jakas kamere cofania? Teraz to chyba uniwersalne montuje sie z wyswietlaczem w lusterku?

kamerke mozesz kupic taka ktora montuje sie w lampce od podswietlenia tylnej rejestracji, calkowicie przypadkowy link: http://www.dhgate.com/product/for-bmw-6-m6-e63-e64-wireless-car-auto-reverse/385645465.html

podgrzewana kierownica, fajny bajer, ale osobiscie swoja szostke zimuje w ogrzewanym garazu, na zimowe klimaty mam niezawodny w tych warunkach naped quattro :)

z dodatkowej opcji znalazlem jeszcze takie zaglowki: https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/ZaBktkpTURBXy83N2M3NjA4M2Q0ZDkxMTkxZjQxMzc5OGQ3OWIyZWJlYy5qcGeRkwXNAeDNAWg

Opublikowano

Heh myślałem ze te zagłowki sa w każdej. W sumie ustawiłem je raz po kupnie i już ani razu nie dotykałem. A czarny sufit mam fabrycznie:) Uwielbiam. HUD fajny, oglądałem u sąsiada w 5er. Można skalibrować nawet na zwykłej szybie. Tylko to cięcie otworu w desce:/ Bo samo podłaczenie prosta sprawa. Dynamic drive ktos dokładał? CO tam jest, inne stabilizatory z ta "puszka" po srodku, inny amor i cos jeszcze?

I ponowie pytanie- czy felgi styling 167 w szerokosciach 9 i 10 to jakiś mega rarytas czy sie trafiają? Standard to 8,5 i 9,5.

Opublikowano
mozna powiedziec rarytas bo w m5 nie byly dostepne tylko w m6 mozna bylo zamowic :wink: do tego przod mial niskie et :)

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano
Tylko to cięcie otworu w desce:/ Bo samo podłaczenie prosta sprawa. Dynamic drive ktos dokładał? CO tam jest, inne stabilizatory z ta "puszka" po srodku, inny amor i cos jeszcze?

Kurczę a ja myślałem, że to ja jestem dość zdrowo trzepnięty. :D :) Dzięki...

Dynamic drive nie ma nic wspólnego z amortyzatorami. Dołożenie to zdecydowanie bardziej skomplikowane niż piszesz, bo to stabilizatory przód tył, przewody hydrauliczne, blok sterujący tą hydrauliką, jakiś moduł sterujacy z czujnikami przechłów i pewnie przeciazenia, inna pompa hydrauliczna, która obsługuje też wspomaganie itp...

Ja raczej rozważałbym wyrzucenie w przyszłości tego systemu, jak juz nikt tego nie naprawi. Swoja drogą ciekaw jestem czy to działa w odczuwalny sposób czy jak placebo?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolejna opcja: HUD- ja niestety nie mam. Ktoś posiada?

Warto - z tej opcji cieszę się najbardziej , zwiększa bezpieczeństwo w połączeniu z nawigacją , radarem stop&go - rewelacja :cool2:

Wycinanie w desce nie problem tylko trzeba ją wyjąć z auta.

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do e60 mam wymiary ,a Tobie chodzi o e63 ?
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Ja raczej rozważałbym wyrzucenie w przyszłości tego systemu, jak juz nikt tego nie naprawi. Swoja drogą ciekaw jestem czy to działa w odczuwalny sposób czy jak placebo?

Dziala w BARDZO odczuwalny sposob...na zakretach auto wchodzi jak po szynach, nie ma wyczuwalnego przechylu i nie czuc tej masy wchodzacej w zakret.

Jak juz tu pisalem raz mi sie to wylaczylo na krotkim odcinku i od razu auto mniej pewnie wchodzilo w zakrety i czuc bylo wyrazne przechyly, takze na pewno bardzo przydatny system.