Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, przeszukałem forum i nie znalazłem podobnego zagadnienia, dlatego zakładam nowy temat.

Posiadam e60 z nawigacją Business - 1 czytnik CD/DVD w którym mam cały czas płytę z muzyką. Przy każdym odpaleniu auta wyrzuca mi komunikat "włóż płytę dvd nawigacji" (po niemiecku). Jak mam ją włożyć skoro wolę słuchać muzyki... Czy jeżeli w ogóle nie korzystam z nawigacji BMW, to da się jakoś wyłączyć ten komunikat o płytę z mapami?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Włuż płytę z mapą i zakończ prowadzenie do celu , możliwe że Navi ma nie zakończoną trasę i dlatego wola płytę .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

Dzięki za podpowiedź. Tak zrobiłem, ale wystarczyło tylko na 5 odpaleń. Tzn. przez 5 odpaleń auta nie prosił o płytę, a przy 6tym znowu poprosił...

Nie mam pojęcia o co może chodzić.

Opublikowano

Pdepnę się do tematu, mam to samo ale ja nie słucham muzy z CD , ogólnie nie mam włożonej płyty z navi,nie mam cd z muzą i też ten komunikat przy każdym odpaleniu wyskakuje. Płyta z nowszej beemki żonki nie działa, nawet jeśli by zadziałała i by to pomogło tylko na 5 odpaleń to wg mnie słabe rozwiązanie.

Coś innego zasugerujecie ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

"bary" ale wniosłeś w temat pomoc ?

Sory jak kogoś uraziłem .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Widziałem, że w sekcji Audio jest taka funkcja jak "przywróć ustawienia fabryczne". Dzisiaj poszukam czy jest coś podobnego w sekcji Nawigacji. Może wtedy zapomni wszystkie historyczne trasy itp.
Opublikowano

Znalazłem właśnie taką instrukcję. Możemy spróbować:

"włóż płytę z mapą wybierz jakiś cel (dowolny) włącz prowadzenie do celu, jak wczyta trasę to poprostu wyłącz navi (zakończenie prowadzenia do celu) tj. naciśnij symbol strzałki z kółkiem, następnie wyjdź z navi wyjmij CD i powinno być OK"

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sory jak kogoś uraziłem .
Nie uraziłeś mnie. To podstawa ortografii: włóż bo włożyć.

Napisał ten co na forum przeklina :duh:

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

U mnie poniższa instrukcja pomogła. Już od kilkunastu odpaleń auta nie było komunikatu o płycie.

Jeśli ktoś jeszcze potwierdzi to temat można zamknąć.

Przeklejam na koniec instrukcję:

Włóż płytę z mapą wybierz jakiś cel (dowolny) włącz prowadzenie do celu, jak wczyta trasę to poprostu wyłącz navi (zakończenie prowadzenia do celu) tj. naciśnij symbol strzałki z kółkiem, następnie wyjdź z navi wyjmij CD i powinno być OK

Opublikowano
witam u mnie tez pomogła ta instrukcja. Już nie wyświetla sie komunikat Pozdrawiam :))