Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, skusiłem się szukając auta kombi na e39 z 98r.

Stan auta bardzo mnie zadowolił, dlatego kupiłem.

Niestety auto ma usterkę którą w pierwszej kolejności muszę naprawić, mianowicie tylnie drzwi z obu stron ani drgną.

Rozebrałem tapicerkę od srodka bez otwierania drzwi i zamek oraz linki są na swoim miejscu.

kołek wysuwa się tylko w momencie ciągnięcia za wewnętrzną klamkę, po puszczeniu klamki się chowa.

auto otwierane i zamykane z pilota słychać tylko zamki z przodu i od wlewu paliwa. bezpieczniki przejrzalem, spalony żaden nie był. drzwi tylnie mają dzialający silnik szyb oraz podswietlenie dołu.

dziwi mnie to że kostka od szyb była odlączona zarówno z lewej jak i prawej, po podłączeniu silniki chodzą, szyba z jednej, z drugiej linka się wyczepiła (naprawie to jak otworze drzwi).

Auto jest sprowadzane z niemcowni, więc poprzedni wł. mi nie powie co i jak.

Czy jest jakiś sposób by otworzyć te drzwi, manualnie odbezpieczyć zamek od środka?

Pozdrawiam.

Opublikowano
Musisz zdjac plastikowy silowniczek od centralnego ze stalowego mechanizmu zamka, jak go nie bedzie to otworzysz normalnie klamka drzwi
Opublikowano

dziękuje serdecznie. wypiełem od góry plastyk i drzwi staneły otworem. teraz trzeba bedzie sprawdzic czy nie ma napiecia czy moze centralki obie na raz padly.

Pozdrawiam.