Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A czy ja napisałem, że masz popsuty aktywny układ kierowniczy albo że Ty tak pisałeś ?? jej..

Chodziło mi o to, że nie zawsze jedna kontrolka oznacza to samo.

Opublikowano (edytowane)
A może ten temat coś Ci przybliży ?

viewtopic.php?f=87&t=115352

Czytałem to i jeszcze inny post na e60. Na razie nie mam co testować i kombinować, bo kontrolka zapaliła się na kilka sekund i znikła. Ale dzięki :cool2:

A czy ja napisałem, że masz popsuty aktywny układ kierowniczy albo że Ty tak pisałeś ?? jej..
Edytowane przez hassassyn
Opublikowano

Nie będę się bawił w wywody logiczne, nie mam na to czasu. Uwierz mi widzę co napisałeś.

Chodziło mi o to, że nie zawsze jedna kontrolka oznacza to samo.

Aha..OK.

Opublikowano

Jeżeli dla Ciebie przeczytanie kilku zdań ze zrozumieniem to "wywody logiczne" to współczuje.

Polecam ukończenie szkoły średniej albo jakiegoś kursu - tam się kolego nauczysz czytać ze zrozumieniem.

Opublikowano
Jeżeli dla Ciebie przeczytanie kilku zdań ze zrozumieniem to "wywody logiczne" to współczuje.

Polecam ukończenie szkoły średniej albo jakiegoś kursu - tam się kolego nauczysz czytać ze zrozumieniem.

Nie obrażaj mnie jeżeli ja Ciebie nie obrażam, nie mam ochoty dyskutować na takim poziomie. Swoją niebywałą inteligencją pochwal się gdzie indziej.

PS

Widzę, że Ty nie bardzo rozumiesz o czym piszę i próbujesz bawić się w quasi-logikę. Dlatego najlepiej nie odpowiadaj.

Zanim wyślesz kogoś do szkoły, to sam naucz się np. pisać bez błędów. Źle trafiłeś.

Opublikowano

Kolego ja nie wiem o czym piszesz ?:) ok niech tak zostanie.

Ty za to sam nie wiesz co masz w samochodzie (!) paranoja, przeczytałeś coś kiedys 5/10, a może jednak to a może jednak nie to.

Próbowałem Ci pomóc prześledź cały temat.

Idź sprawdź bo może Twoje auto to w ogóle nie bmw :) ?

Pozdrawiam

Opublikowano
Przestańcie się kłócić ,bo przecież to nie oto chodzi przecież feelgoodincchce Ci tylko pomóż :wink: a tu zaraz takie teksty :duh:
Opublikowano

Nikt się nie kłóci po prostu ostrzej wymieniliśmy argumenty :)

Wracając do tematu - kontrolka ta może oznaczać też błąd czujnika obrotu kierownicy, czasem tak właśnie daje o sobie znać ale wątpie żeby było to widoczne po podłączeniu pod komp, chyba że będzie całkowicie zepsuty to wtedy będzie pokazywał wartości z kosmosu.

A swoją drogą znam już kilka przypadków usterek układu kier. w bmw - najlepszy - padnięta przekładnia po przebiegu 22k z groszem (jeden właściciel od nowości) :(

Pozdrawiam

Opublikowano
u mnie po wymianie sprężyn na ProKit zasieciła sie cała choinka :? ..układ kierowniczy, alarm ciśnienia w oponach i alarm DSC...po przejechaniu jednego kilometra i odpaleniu auta ponownie wszystko zgasło. Sprawdź poziom płynu w ukladzie wspomagania, sprawdź czy nie masz wycieków płynu z magla, sprawdź czy przy pompie wspomagania jest sucho...jedzie prosto, a może ściąga ?, może wpadłeś w jakąś dziurę i sie coś przsyneło w zawieszeniu...tam są czujniki graniczne. Jeśli wszystko jest ok to podepnij pod kompa i sprawdź co wypluje...i tyle.
Opublikowano
u mnie po wymianie sprężyn na ProKit zasieciła sie cała choinka :? ..układ kierowniczy, alarm ciśnienia w oponach i alarm DSC...po przejechaniu jednego kilometra i odpaleniu auta ponownie wszystko zgasło. Sprawdź poziom płynu w ukladzie wspomagania, sprawdź czy nie masz wycieków płynu z magla, sprawdź czy przy pompie wspomagania jest sucho...jedzie prosto, a może ściąga ?, może wpadłeś w jakąś dziurę i sie coś przsyneło w zawieszeniu...tam są czujniki graniczne. Jeśli wszystko jest ok to podepnij pod kompa i sprawdź co wypluje...i tyle.

Ok, posprawdzam. Troche go sciaga, ale jest tak od kiedy mam zimowki,wiec to raczej nie od tego.

Pozdrawiam.

• 3 lata później...
Opublikowano

witam , mam problem w moim e90 330i 2005r pali sie błąd active steering po przekroczeniu 30 km/h wyłącza sie również trakcja. również mam błędy DSC, DBC, cornering lights, start assistans i tempomat nie działa. Auto już takie kupiłem było uderzone w koło poprzedni właściciel musiał wymienić maglownice bo jest zaznaczona farbą. Czy może to być wina maglownicy? Byłem na komputerze w Premium arena w Łodzi ale oni nic ciekawego mi nie powiedzieli usłyszałem tylko ze mam błąd silnika nastawczego od elektrycznego układu kierowniczego i najlepiej jak bym cały układ kierowniczy wymienił ale u nich taki zabieg kosztuje ok 15 tys. zł co jest nie opłacalne w przypadku mojego auta . Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to naprawić w miarę tanio czy może to być np. wina czujnika kąta skrętu? bo wymiana magla to droższa sprawa.

Jeżeli mam uszkodzony magiel to byłbym wdzięczny jak ktoś by mi polecił gdzie mogę kupić taki magiel sprawny używany bo cena nowego odstrasza, z góry dzięki.