Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam auto ze światłami Xenon (S522A Xenon light), jest też czujnik deszczu. Czy możliwe jest że nie ma w moim autku czujnika światła? Po numerze VIN go nie ma. Jest za to przełącznik na automatyczne światła. Wydawało mi się że czujnik światła i deszczu występują zazwyczaj razem. Czy może mi ktoś to wyjaśnić bo jak wjeżdżam do ciemnego pomieszczenia to mi się światła mijania włączają same. O co tu kaman?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Skoro włączają ci się światła po wjechaniu w ciemności to masz czujnik światła. Po czym wnosisz że go nie ma ?
Opublikowano

Być może nie kojarzę :mad2: ale auta wyposażone w sensor światła mają to wpisane w VIN a u mnie nie ma. No nic, dzięki koledzy za wyjaśnienia, przyjmuję, że jest.

Pzdr.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Nie ma w VIN, ja również nie mam a czujnik jest.
Opublikowano

To jednak autor ma swoje zdanie i .....nie kojarzy,zę swiatła mu się jednak same zapalają i gasną co sam stwierdził :cool2: :cool2:

Podstawą dla niego jest vin .....a tam nie ma tego czujnika... :duh: :duh: :duh: Teoria spiskowa gotowa :mrgreen: :mrgreen:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

przecież masz w VIN

521 	Rain Sensor

w F30 czujnik światła i deszczu to jest jeden element

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Z opisu pozycji w vin nie jest to zbyt oczywiste ;)
Opublikowano
przecież masz w VIN

521 	Rain Sensor

w F30 czujnik światła i deszczu to jest jeden element

Jeśli tak jest, to wszystko jasne. Dzięki :cool2:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie a ja mam pytanie w podobnej materii. Jutro wybieram sie obejrzeć F31 i auto z tego co widze na taki przelacznik swiatel:

http://static.nanodatex.com/media/74c0cc8dec3d230d2417f34e03b5d521.jpg

Auto ma ksenon i tu moje pytanie czy w takiej konfiguracji bede mial swiatla automatyczne czyli auto samo bedzie regulowac jakie potrzebuje?

Z gory dzieki

Opublikowano

Kurcze właśnie, nie mam. Będę sprawdzał wszystko na miejscu. Jadę do DE.

Edit:

Spróbuję zdobyć to podeślę.

Tapnięte z telefonu.

Opublikowano

raczej nie. Z automatycznymi światłami jest taki włącznik

http://priceoff.pl/image/cache/catalog/1-zzzzwlacznikF36q-550x350.JPG

Opublikowano

Moim zdaniem funkcja automatycznego włączania świateł jest zbędna jeśli zakodujemy na stałe włączanie ledów tylnych lamp.

W połączeniu z przednimi ledami auto jest w ciągu dnia i podczas pochmurnej pogody dobrze widoczne, a jak komuś zrobi się zbyt ciemno do jazdy to sobie zapala światła mijania.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie a ja mam pytanie w podobnej materii. Jutro wybieram sie obejrzeć F31 i auto z tego co widze na taki przelacznik swiatel:

http://static.nanodatex.com/media/74c0cc8dec3d230d2417f34e03b5d521.jpg

Auto ma ksenon i tu moje pytanie czy w takiej konfiguracji bede mial swiatla automatyczne czyli auto samo bedzie regulowac jakie potrzebuje?

Z gory dzieki

W tym wyłączniku nie ma automatycznego włączania i wyłączania świateł , włącznik z tą opcją ma jeszcze jedno pole z małą literką A .

http://i610.photobucket.com/albums/tt181/malysz1976/IMG_6671_zps28rc3qry.png

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Moim zdaniem funkcja automatycznego włączania świateł jest zbędna jeśli zakodujemy na stałe włączanie ledów tylnych lamp.

W połączeniu z przednimi ledami auto jest w ciągu dnia i podczas pochmurnej pogody dobrze widoczne, a jak komuś zrobi się zbyt ciemno do jazdy to sobie zapala światła mijania.

A ja myślę, że jest bardzo przydatna. Miałem to kiedyś w Focusie, co prawda nie miał DLR ale mimo wszystko przełącznik na Auto był zawsze i miałem wszystko gdzieś. Potem była E90 bez automatycznych świateł i bardzo mi tego brakowało, teraz w F30 mam i cenie sobie tę opcję. Mam też asystenta świtałem drogowych i też wiele osób pewnie napisze "zbędne, jak potrzebujesz to może zawsze włączyć", a ja myślę, że to super opcja i generalnie wolałabym żeby była włączona zawsze :shock:. Prawda jest taka, że większość funkcji w naszych BMW jest zbędna ;)