Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Sprowadziłem sobie e90 330d xDrive w automacie, uderzona w lewe przednie koło, wahacz mcpherson .przegub itp wymienione. Została do wymiany jeszcze maglownica bo jest popekana ale narazie jeszcze szukam. Problemem jest że odpala normalnie, silnik ładnie mruczy ale nie reaguje na biegi.Wyskakuje problem ,,4x4 system and DSC failed " Co może byc powodem ? macie jakieś sugestie ? Z góry dziękuje za odpowiedz :)

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Musisz podac kody bledow, ogolny czerwony komunikat moze byc spowodowany kilkoma przyczynami.

Wymieniales piaste? Sprawdzales przedni dyferencjal czy sie kreci i walek przekaznikowy czy nie zgiety?

Przy okazji, sprawdz czy masz servotronic przy maglownicy czy nie i dobierz wlasciwy model, ja nie sprawdzilem kupilem nieprawidlowy i teraz wspomaganie dziala mi na pol gwizdka. Ale sie przyzwyczailem i teraz mi to bardzo pasuje.

to nieprawda, że ten bigos zaszkodził
Opublikowano

1. Coś przy chłodnicach było robione? Sprawdź poziom oleju w skrzyni.

2. Airbagi strzeliły?

3. Pod mieszkiem skrzyni jest blokada która czasem sie przestawia po strzale i nie zmienisz biegu ;)

Opublikowano

Troche późno ale dopiero załatwiona sprawa maglownicy. Elektryk podpiął i wyświetliło że skrzynia jest zablokowana na 3 biegu i nie może zrzucic przez co prawdopodobnie nie chce ruszyc. Macie jakies pomysły?

Po odkręceniu korka oleju olej widac więcj to raczej tez nie to

Odpinanie akumulatora nie pomogło.

Ruszanie biegami na zapłonie i na odpalonym tez nie.

Miał ktos podobny problem ?