Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W który miejscu są numery nadwozia, chciałbym to sprawdzić. Gadałem z jednym chłopaczkiem powiedział mi że jest gdzieś cała tabliczka znamionowa, na której pisze wszystko.

Ja jedyne munery jakie znalazłem to są pod szybą po prawej stronie, a tej tabliczki nie mogę znależć.

Jest to BMW coupe 1,8 is 1992 rok

pomóżcie

Opublikowano

Te numery pod szyba sa najwazniejsze - to jest VIN (czyli numer nadwozia) z ktorego mozesz odczytac wszystko. Chociazby pod tym adresem:

http://www.e34.de/vin/index.php (podajesz 7 ostatnich znakow VIN-u).

Tabliczka znamionowa powinna oczywiscie byc, ale byc moze z powodu jakiejs naprawy blacharsko-lakierniczej Twoj samochod jej po prostu nie ma.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Numeru VIN nie sprawdza sie na tabliczce znamionowej, bo wymiana jej zajmuje kilkanascie sekund, tylko wlasnie na podszybiu, lub w innym miejscu przewidzianym przez producenta samochodu. A jezeli samochod nie ma numeru VIN tam, gdzie go powinien miec, to znaczy, ze albo zle go szukasz, albo ze powinienes poszukac innego samochodu, bo ten jest lewy ;).

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

aha, czyli cos może byc pokręcon, a jeżeli jest taka sprawa:

jest samochód bez żadnych papierów został przywieziony np. z włoch i nie ma do niego żadnych paierów, w jaki sposób moge zdobyć do niego wszystkie dokumenty, gdzie mam kierowac jakieś zapytanie w tej sprawie.

Opublikowano

tak, ale jezeli go przywiozl z wloch z mysla na czesc a trafil sie kupiec, ktory daje pieniazki, to chyba mu bardzie sie oplacalo sprzedac niz go rozbierac

i w takim wypadku co z tymi papierami czy mozna to gdzies znaleźć, gdzies dostac :roll:

Opublikowano
Mozna, trzeba by prosic wladze wloskie o ustalenie wlasciciela i tenze wlasciciel musialby wszystkie papiery wyrobic jeszcze raz - ale znajac wloskie urzedy latwo nie pojdzie.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Brak papierów oczywiście można przyjąć za normę tak samo jak to, że we Włoszech nie wydaje sie tablic rejestracyjnych :) .

Tabliczka znamionowa jest w e36 zamontowana na prawym wzmocnieniu, bliżej podszybia i jest odwrócona "do góry nogami"

Opublikowano
daruj sobie ten samochod - trafisz na pewno na lepszy i z udokumentowana przeszloscia a nie jakas podejrzana lewizne;) nie ma co byc naiwnym

pozdrawiam

qba_m

Opublikowano
Numer nadwozia jest wybity w coupe na podszybiu nad akumulatorem, powinno być go widać przez okienko w plastikowej osłonie. Osłonę można też trochę przesunąć jeśli numeru nie widać. Tabliczka znamionowa jest obok akumulatora w komorze silnikowej, tak jak jest wcześniej napisane.