Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Jako, że to mój pierwszy post na forum to witam wszystkich. Od kilku dni jestem posiadaczem nowego BMW 325d F30 :D

Auto generalnie jeździ fantastycznie ale mam mały problem z gniazdem zapalniczki. Tzn problem dla mnie a mianowicie jest w niej ciągle prąd i tak np jak ja używam wideorejestratora to uciążliwe jest pamiętanie za każdym razem o wyjęciu zasilania z zapalniczki. Czy można to jakoś przestawić, żeby po wyłączeniu/zamknięciu auta odcinało prąd w gniazdku?

Z góry dzięki

Pozdrawiam

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Prąd jest kilka minut tylko po zamknięciu auta, później usypia całkowicie.
Opublikowano

Mam wideorejestrator oraz navi oddzielne. Mam pakiet dla palacych, dlatego mam extra gniazdo w okolicach nog pasazera. Nie pamietam jak mam to podlaczone, ale w kazdym razie tam gdzie jest podlaczony wideorejestrator prad znika po kilkudziesieciu sekundach. Nie wiem jak z drugim gniazdem, poniewaz nie zostawiam navi na wierzchu jak wychodze z auta.

Sprawdz czy po 1-2 min nie wylaczy sie.

Opublikowano
Właśnie wczoraj sprawdzałem i zostawiłem na godzinę i niestety cały czas był prąd. Korzystam z gniazdka tego pod radiem, obok miejsca na napoje.
Opublikowano
Macie racje Panowie, źle sprawdziłem -tzn zostawiłem auto na godzinę ale zamiast zajrzeć do środka to je otworzyłem a to oznacza, że prąd zaczyna płynąć. Dziś dokładnie posprawdzałem i chyba już po 2 min gniazdko jest uśpione. Tak więc dzięki za pomoc i sorki za zamieszanie :8)
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam

Czy ktoś próbował w bimmercode zmniejszyć czas uśpienia gniazdek od zamkniecia auta?