Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

chce zaciagnac opinii czy system xdrive na samochodzie E91 z 2010 ma te same wymiary dane techniczne co samochod z 2007. Czy sa jakies roznicze (wymiary, mocowania itd) ? Tlumacze mam do kupienia zestaw BBK a jest on zamontowany na samochodzie z 2010 i wlasciciel nie jest w stanie mi powiedziec czy jest kompatybilny z samochodem z 2007.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Dane na podstawie BMW e91 325xi produkcja 05/2010 r.

przód:

mocowanie koła lewe: 31216768995 (takie jak u Ciebie)

mocowanie koła prawe: 31216768996 (takie jak u Ciebie)

piasta lewa/prawa: 31206768993 (taka jak u Ciebie)

Reasumując: zestaw na przód wejdzie.

tył:

mocowanie koła lewe: 33326783667 (inne niż u Ciebie, w LCI oś tylna poszerzona jest o 10 mm na stronę)

mocowanie koła prawe: 33326783668 (j.w.)

piasta lewa/prawa: 33416783671 (inna niż u Ciebie)

Reasumując: zestaw na tył nie wejdzie, rozwiązanie to albo wymienić mocowanie koła z piastą strona lewa/prawa, albo zostawić jak jest i dopasować tarcze z innego modelu z odpowiednim offsetem (żeby zacisk nie minął się z tarczą, którą ma ten gość w zestawie). X-drive nie ma tu moim zdaniem nic do rzeczy (tzn. rocznik napędu 4x4, porównuje auta z tym samym napędem). O tym czy zestaw wejdzie decyduje oś i podzespoły, które ją tworzą.

Opublikowano
ultra meta dzieki !!! to sie nazywa tresciwa odpowiedz

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
Możesz się jeszcze spytać gościa jaką ma tarczę z tyłu (obecnie w zestawie BBK) tj. średnica, grubość i wysokość tarczy (wysokość "kapelusza"). Np. ja mam u siebie obecnie z tyłu 300x20x66 mm. Jak Ci poda wymiary sprawdzimy czy trzeba będzie u Ciebie z tyłu coś przerabiać (i jak).