Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jestem nowym posiadaczem BMW E90 320d - właściwie od wczoraj. I mam do Was pytanie, bo zapewne macie większe pojęcie niż ja - problem jest taki że podczas jazdy ewidetnie coś huczy - sprzedawca mocno stał za stwierdzenie iż jest to wina nisko profilowych opon 18". Ale mi wydaję się że jest to łożysko i teraz moje pytanie czy można je wymienić bez piasty? Pytam bo różnica w cenie jest dość wysoka na dwóch kołach. A wiem że tyle można spokojnie wymienić same łożyska, a z przodu mechanik powiedział że nie, a nie chce mi się wierzyć bo na allegro można swobodnie kupić takie samo łożysko również na przód. I jeszcze jedno pytanie może ktoś z Was wie i może mi od razu pomóc. Chodzi o to że przy odpalaniu zawsze wyświetla mi się na komputerze iż lewe oraz prawe światło jest nie sprawne. Dodam iż jest to xenon, a patrząc z przodu nie mogę się napatrzeć co jest nie tak, jedynie co mogę zauważyć iż prawy xenon świeci dużo wyżej niż lewy. Dzięki śliczne wszystkim za próbę pomocy ! :)
Opublikowano
Piasta z lozyskiem przod, tyl mozna same lozysko. Chciales miec bmw to licz ze czesci tanie nie sa i nie beda. W przypadku piasty z lozyskiem nie radze oszczedzac i kupic wysokiej jakosci bo stracisz na tym dwa razy.
Opublikowano
(...) I jeszcze jedno pytanie może ktoś z Was wie i może mi od razu pomóc. Chodzi o to że przy odpalaniu zawsze wyświetla mi się na komputerze iż lewe oraz prawe światło jest nie sprawne. Dodam iż jest to xenon, a patrząc z przodu nie mogę się napatrzeć co jest nie tak, jedynie co mogę zauważyć iż prawy xenon świeci dużo wyżej niż lewy. Dzięki śliczne wszystkim za próbę pomocy ! :)

Nie wiem jak jest w przypadku iDrive ale jeśli go nie ma, to po wejściu manetką kierunkowskazu w ikonę o przepalonej żarówce gdy przytrzymasz przycisk na manetce to pokaże się dokładny numer błędu - może to pozwoli zlokalizować problem.

Opublikowano
Co do łożysk, byłem dziś w serwisie w celu zmiany kół z przodu na tył aby zobaczyć czy będzie to samo - co się okazało wszystkie 4 koła są przycięte do wewnątrz, prawa strona opony - zewnętrzna ma normalnie duży bieżnik a lewa ewidetnie ścięta i widać to gołym okiem, teraz mój plan na tą sytuacje to w sobotę geometria kół, a jeszcze dziś jadę zmienić koła na zimowe i po prostu zobaczę czy dalej będzie to samo. Co myślicie o tej sytuacji ? W takim wypadku duże jest prawdopodobieństwo że jest to wina opon ?
Opublikowano
Wymieniłem opony na zimowe w celu sprawdzenia czy dalej będą huczeć - co się okazało ? Huku, ani żadnych świzdów już nie było - wina opon, a teraz moje kolejne pytanie do Was. Co może być winą tego że tak ścieło opony? Liczę na szybkie i konkretne opony bo kupiłem auto dwa dni temu i boje się czy aby w jakiegoś ulepa się nie wkopałem. Dzięki za wszelaką pomoc - dodam również że jest to M pakiet więc to zawieszenie ma też inne, i niższe. Stawiam również na tą geometrię, ale czy na pewno ?
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Sprawdź to zawieszenie tak jak kolega napisał,bo za parę tygodni będziesz pisał, że opony ścięło i huczą jak te poprzednie.