Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Szukałem w gotowych poradach :shock: i nic,więc dlatego mam pytanie . Próbuję włączyć wycieraczkę jak w innych samochodach np. VW,AUDI i nic, czy robię jakiś błąd :oops: czy coś jest walnięte. Dzięki

Opublikowano

BMW mam po raz pierwszy w życiu i dopiero go się uczę :roll: więc pytanie czy mam go na automacie jest czarną magią. Dlatego proszę rozwiń to zagadnienie. Ściągnąłem manuala więc chyba trochę łyknę wiedzy

Pzdr

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No i znalazłem przyczynę, zapieczony mechanizm poruszający ramieniem wycieraczki. Do tego stopnia, że aż pękła aluminiowa obudowa. A tak przy okazji, to czym konserwujecie to cudo żeby nie dopuścić do takiego utleniania się aluminium?

Chciałem rzucić fotki z tej operacji , ale nie mogę ogarnąć jak to się robi :oops:

Opublikowano
Zapiekła się ta oś na której osadzone jest ramię wycieraczki. Do tego stopnia że aż pękła aluminiowa obudowa, silniczek i elektronika jest ok. Kupilem już nowy mechanizm na allegro.
Opublikowano
Przyszła cześć, wymieniłem i jest Ok, nawet spryskiwacz odżył. :lol:

No to kiedy przyjeżdżasz do Orzesza się pochwalić? :)

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)

Opublikowano

Kolego Falkon48.....prośba mała....zmień podpis z opisem auta,bo to źle świadczy o użytkowniku.....jeśli wiesz co mam na myśli :)-)

Ps.fajnie ,że problem rozwiązany oczywiście

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco