Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

wyszukiwarka znalazla tylko jeden, dosc stary, z 2011r temat, wiec postanowilem zalozyc now. Jako, ze BMW F10 jest w top 10 najczesciej kradzionych samochodow w UK (nie wiem jak to wyglada w PL), chcialem przyjrzec sie kwestii zabezpieczen przed kradzieza. Pierwsze co pomyslalem - GPS tracker.

Jest wiele dostepnych urzadzen i nie mam w tym temacie doswiadczenia, wiec ktos moze stosuje/stosowal to urzedzenie. Ewentualnie jakies inne ciekawe sposoby na zabezpieczenie auta?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

GPS jest okej, dopóki nie zostanie zagłuszony.

Ja polecam moduł radiowy, np. LoJack. Mają też opcję ze śledzeniem samochodu - Sky System. Możesz śledzić samochód, a gdyby jednak ukradli, to masz gwarancję, że zostanie odzyskany :)

• 3 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Taki lokalizator to sobie mozecie zainstalowac jak chcecie zone sledzic i to na dodatek srednio ogarnieta ;). Kazdy zlodziej jeszcze przed proba wziecia samochodu uruchamia jammer - zagluszacz. Nie zadziala zadne namierzanie gps ani gsm. Od i tyle w temacie. A bmw z systemem komfortowego dostepu kradnie sie w 10-15 sekund.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Witamy serdecznie!

Zapraszamy na wątek sponsorowany Gannet Guard Systems.

W naszej ofercie mamy: niezagłuszalne i niewykrywalne systemy do radiowego namierzania pojazdów po kradzieży GanTrack, standardowe urządzenia GPS do bieżącego monitorowania pojazdu przez właściciela z dedykowaną aplikacją (z możliwością ustawienia szeregu alarmów oraz geostref) w wersji podpiętej do elektroniki pojazdu GanFleet oraz w wersji mobilnej GanProtector, jak i połączenie systemów radiowego i gps - GanTrack.

Oferujemy 10% rabatu dla forumowiczów BMW-klub na nasze urządzenia oraz montaż.

Wątek Gannet Guard Systems:

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=1&t=226384&start=165

Edytowane przez GannetGuardSystems
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Taki lokalizator to sobie mozecie zainstalowac jak chcecie zone sledzic i to na dodatek srednio ogarnieta ;). Kazdy zlodziej jeszcze przed proba wziecia samochodu uruchamia jammer - zagluszacz. Nie zadziala zadne namierzanie gps ani gsm. Od i tyle w temacie. A bmw z systemem komfortowego dostepu kradnie sie w 10-15 sekund.

Polecamy nasz radiowy system GanTrack, jammery mu nie straszne :nienie:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ja mam podpięty tracker gps schowany w jednym ze słupków, z podpięciem do alarmu (w przypadku alarmu, dostaje telefon) i zdalnym odcinaniem zapłonu. Cena <200 zł.

Dodatkowo jeszcze dodatkowy immobilizer (na guzik).

Jeżeli ktoś jest zainteresowany mogę mu zamówić :) Montaż <1h w garażu z podstawowymi narzędziami.