Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam mały problem ze swoją bmw 740il f02 r6. 2010r, 130 tys przebieg. autko ostatnio prosi o dolanie 1l oleju po przejechaniu około 2.5 -3 tys km. Sytuacja miała miejsce 2 razy w przeciągu pół roku. Zaznaczam że mam ją ponaf rok i wczesniej tak nie było..ktoś coś pomoże? Pozdrawiam
Opublikowano

Co ile wymieniasz olej i co ile byl wymieniany od poczatku i na jaki (gestosc).

Jezeli co 30 tys to jest szansa, ze zajechales silnik.

Zeby Cie nie straszyc na poczatek sprawdz (wymien) gumki zaworowe i sprawdz turbiny (jak sciagniesz rure z dolotu to bedziesz widzial czy w turbinie jest olej).

Mozesz tez zmiezyc cisnienie w cylindrach.

Opublikowano
Olej zmieniam co 10 - 15 tyś , leje castrola 5w30. Dzis podjade do mechanika i mi to posprawdza wszystko...
Opublikowano
Objawów innych oprócz dolewania oleju co 3 tys km nie ma...zadnego dymienia itp itd
Opublikowano
juz wszystko git , zrobione , naszczescie kolega nie miał racji o padającym motorze :) wiem , ze n63 tak ale nie ten motor. Znajomy ma ten sam motor 240tys przejechane i nic , lata dalej :)