Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam przegladałęm foum widziałem kilka podbnych przypadków ale nie do końca autko czasem odpala normalnie czasem sie mecze kilka razy odpala i odrazu gaśnie a drugi problem to gdy jade to czasami jak by mi zapłon odcinało przy 4 tyś czasami przy 2 nawet ale gdy zdejme noge z gazu i spadnie na nizsze obroty jest ok mam zwykła istalacjie niewiem czy ma to zwiazekz tym iz niedawno bawiłem sie troszke z przewodami i nie załorzyłem czujnika na przewód przy kopułce dopiero po czasie sie zorientowałem i załorzyłem niewiem czy mogło to jakieś błedy w komputerze porobic

prosze o pomoc i z góry dziekuje

pozdrawiam

• Moderatorzy
Opublikowano

Po 1 :arrow: tytuł wątku już za Ciebie poprawiłem.

Po 2 :arrow: zacznij stosować wielkie litery, znaki interpunkcyjne. Przecież tego się nie da czytać...

Następnym razem licz sie z tym że będę takie posty usuwał lub zamykał.

Pozdrawiam

Admin

Opublikowano
witam po pierwsze wydaje mi sie ze nie ma roznicy czy sa błedy czy nie zadałem pytanie i chciałem uzyskać jakieś informacje mam zaswiadczenie 3d wiec błedów moge robić tyle ile mi sie podoba !!!może jednak skorzystam z innego forum bo pewnie usuniesz mój post a tak na boku to ty nauczycielem powinieneś zostać
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po pierwsze, to niestety muszę się zgodzić z Adminem. Twojego posta czyta się kaszaniarsko. Bez interpunkcji i wielkich liter to jedna wielka kupa wyrazów.

Po drugie - masz instalację LPG II generacji (tak wywnioskowałem), więc sam prosisz się o problemy.

Po trzecie, problemy z odpalaniem mogą występować z 1583 powodów. Pozwól, że przytoczę tylko parę bardziej istotnych:

- uszczelnienie dolotu (szczególnie przy instalacji II generacji),

- ciśnienie i podawanie paliwa (nie napisałeś, czy odpalasz na LPG, czy na Pb),

- jeżeli Ci "odcina" przy 2 lub 4krpm, to przejedź się do regulacji LPG,

- jeżeli masz problemy z jazdą na Pb - sprawdź, to jak wyżej, jedź na regulację, bo z taką "rozbełtaną" instalacją długo nie pojeździsz.

Pozdrawiam

Aaaa, zaświadczenie 3d to coś związanego z Matrixem? Nie wiem, co to jest i chyba wiele osób nie będzie wiedziało...

Kai