Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio wymieniałem amortyzatory, przód i tył. Po paru dniach dopiero dostrzegłem, że xenony przestały się automatycznie poziomować po włączeniu auta. Lampy świecą w dół, nie wykonuje testu góra/dół.

Po sprawdzeniu błędów pojawił się 00930C FRM

Wiecie może jaka jest przyczyna ?

Pozdrawiam

Opublikowano
U mnie było tak samo ze świeciły w dół, pojechałem na stację diagnostyczna, ustawiłem żeby świeciły dobrze i po sprawie
Opublikowano

Ja mam swoją stację diagnostyczna. Koleś który to robił podjechał tą maszyna do badania poziomu świateł, wziął śrubokręt i tylko przekręcił tak żeby świeciło dobrze . Sprawdzaliśmy jeszcze czy światła zapamietaly ustawienia i tyle. Do teraz działa bez problemu.

Może tobie ktoś te czujniki poprzestawial, wiem że na zawieszeniu z przodu i z tyłu jest po jednym czujniku, które są odpowiedzialne za poziomowanie świateł.

Opublikowano

na przednim wachaczu masz czujnik, ktory "obrocil sie" w druga strone.

Sciagnij ta plastikowa dzwignie co idzie do czujnika I zaloz tym razem poprawnie jeszcze raz. powinno pomoc :cool2:

N57
Opublikowano

Musialo cos sie poprzedstawiać bo "naprawiło się samo" jedynie lampy świeciły w dół to na stacji kontroli mi to poprawili.

Temat do zamkniecia

Pozdrawiam i dzieki za pomoc :cool2:

• 4 lata później...
Opublikowano
Ja mam problem z poziomowaniem, ale błąd mam 9cb6, bodajże problem z przewodem, ale nigdzie nie widzę, żadnej przerwy ani przegryzionej wiązki