Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie ..... i w związku z tym mam pytanie

czy ktoś miał podobny przypadek jak u mnie:

na wolnych obrotach jest OK ale jak przygazuje trochę to jakby włączał się młynek do kawy !!!! :shock:

czy powinien byc tam jakis olej, a ja go nie mam i dlatego takie objawy ?

czy może coś sie w środku rozsypało ?

mam 320 z 93r

dzięki za info i pozdrawiam :arrow:

Opublikowano
wymiana lozyska to max 400 zl i dostajesz gwarancje na wykonana usluge.

:shock: strasznie dużo !!!

+ napełnienie wyjdzie z 500zł

pojadę dzisiaj po pracy do mechanika zobaczymy co stwierdzi :?:

pozdrawiam :arrow:

Opublikowano

byłem u mechaniora i powiedzial że coś się w środku rozsypało (łopatki albo łożysko) i powiedział że zrobi to za 600-700 zł :mad2:

masakrycznie dużo !!! :(

może lepiej kupić używaną i wymienić samemu .... :roll:

Opublikowano

Witam,

po 1, to moze byc kolo ktore napina pasek od klimy, mi w tym kolku poszlo lozysko i huczalo jak samolot az dziw.

po 2. skad takie ceny za sprezarke, poszukaj po szrotach, tam ludzie sie nie znaja niektorzy, ja kupilem od rozbitka, auto dostalo w tyl, sprezarka stan idealny za 80 zlotych z przewodami, bo potrzebowalem cewke ktora wlacza sprezarke bo cos szwankowala, a przy okazji mam sprezarke i lozysko.

ad 3. Zeby sciagnac lozysko od klimy trza miec tylko sciagacz, i fachami od klimy biora za przelozenie z 1 sprezarki do 2 sprezarki max 50 zlotych, normalni fachmani.

po 4. Wielu ludzi ktorzy naprawiaja klime naciaga cie na kase, kiedys chcialem dobic czynnika, koles podlaczyl jakas maszyne, odczytal jakies wartosci z nieczytelnych wskaznikow .. cos pokombinowal i 150 zlotych .. i chyba nic nie dobil. Wkoncu znalazlem normalnego fachowca ktory sie nie babral ... wypuscil stary czynnik, nabil cala instalacje z orginalnej butli nowym czynnikiem za 150 zlotych i wiem ze nie mam teraz w czynniku syfu, wilgoci ani nic.

po 5. Ten mechanik powiedzial ze akurat z sprzegla ktore zalacza sprezarke da sie wybic lozyska i dac nowe, wiec i tak moze byc u ciebie, nie daj sie nabrac.

Pozdrawiam

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano

osd

trafiłeś w dychę z tym kółkiem napinającym :)

wczoraj wlazłem pod samochód żeby spisać symbol ze sprężarki bo chciałem juz kupować używaną itak sobie pomyślałem że odpalę silnik , załączę klime i posłucham z dołu tego zgrzytu ....

okazłąo się że strasznie wibruje właśnie to kółko od napinacza, a sprężarka chodzi cichutko:)

rozebrałem wszystko, zatarty był taki jakby amortyzator który napina pasek, przeciściłem , nasmarowałem , złożyłem i jest GIT :))

ciekawe jak bym auto zostawił u tego "SZPECA" od klimy to co by zrobił :norty: czy wykasował za naprawę sprężarki czy tylko napinacza...

pozdrowienia :arrow:

Opublikowano

Na 95 % bys zostawil 500 zlotych, tak jak pisalem wyzej, zaklady od klimy strasznie naciagaja ludzi, nagminnie.

Ciesze sie ze ci juz wszystko dziala :)

Pozdrawiam

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.