Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Mam mały problem z wycieraczką kierowcy w E61. Ostatnio podczas pracy wycieraczki wyszedłem na zewnątrz i usłyszałem delikatne ocieranie. Wycieraczka (a raczej osłona ramienia) u skrajnej górnej pozycji ociera o krawędź maski.

Nacisnąłem palcem i ramię wycieraczki schowało się z powrotem na swoje miejsce czyli 1cm głębiej. Sprawa oczywiście wraca przy każdym deszczu ponieważ sprężyna ramienia skutecznie wyciąga tą ośkę znowu do góry i po czasie zaczyna obcierać.

Po dokładniejszym przyjrzeniu się wygląda to tak jakby cała ośka oraz tulejka w której ośka pracuje wychodziła w górę ok 1cm. Da się to ręką wyciągnąć (1cm w górę) oraz schować z powrotem.

Po obejrzeniu zdjęć mechanizmu w internecie dochodzę do wniosku że albo:

1. Śruby mocujące mechanizm są zluzowane i przez to pracuje góra dół

2. Wytarła się jakaś tulejka

3. Spadła jakaś zawleczka

Macie pomysł co to może być?

Rozbierania jest trochę więc chciałbym się przygotować zanim zacznę

pozdrawiam

http://img30.imageshack.us/img30/5268/minie61.jpg
Opublikowano
Bez rozebrania sie nie obejdzie,tam jest jakies male lozysko które lubi sie rozpaść dokladnie niewiem,mój szef miał podobnie i on mi powiedział ze mechanik mu to wymieniał.Sorki ale nic więcej nie jestem wstanie pomóc