Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Od początku mam problem z zaciętym pasem. Do tej pory pasa nie dało się wgl wyciągnąć nawet podczas szarpania oparciem żeby blokada odskoczyla. Dzisiaj wziąłem się za to ale przez mój błąd oparcie opadło mi całkiem na dół i już wgl nie mogę go podnieść. Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość dostania się do tego mechanizmu zwijania ?
Opublikowano

Próbowałeś tego? -->" Najłatwiejsza metoda to zdjąć tą część kanapy, na której się siedzi. Jest ona umocowana na zatrzaskach więc nie ma z tym najmniejszego problemu.

Po zdjęciu siedzenia, ukaże nam się blacha, do której przykręcony jest na jedną śrubę pas. Wystarczy klucz imbusowy, odkręcić, poluzować pas co spowoduje, że będzie on odblokowany. Następnie przykręcić go, założyć siedzenie " Miałem podobnie jak Ty calkowice złozone oparcie i dalem rade zdjąc siedzisko a nastepnie odkrecic srube.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja rozumiem o co chodzi tylko oparcie mam klapniete na siedzenie i nie podniose siedziska.

Problem rozwiązany. Tak jak mówiłeś, odkrecilem pas na dole. Ledwo mi ręki starczyło bo oparcie miałem złożone ale dałem radę. Dzięki