Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejny niezbyt przyjemny wniosek - audio w F30. Niestety nie mam opcji Harman/Kardon, to które jest brzmi stanowczo gorzej niż radio professional z E90. :duh: Tak sobie myślę, że może logiczne byłoby załatwienie za jednym razem kwestii wyciszenia oraz jakiegoś lepszego audio. Może ktoś z Was mógłby cos polecić, albo już przerabiał temat i podzieliłby się wrażeniami?

PS - czy tylko ja mam wrażenie, czy kierownica sportowa jasna w wersji modernline pokryta jest czymś skóropodobnym? strasznie to twarde i plastikowe w dotyku ;/ znowu niestety kiera sportowa w E90 była przyjemniejsza...

Opublikowano
Odnośnie audio to ci nie doradzę, ja mam Hi-fi i mi wystarcza , a kierownica to tak jak mówisz ja mam wersje luxury i mam takie same odczucia ze to cos co jest na kierownicy to jakaś imitacja skóry, BMW im nowsze tym większa lipa, w poprzednim BMW miałem m pakiet wiec kierownica była idealna, do tej w f30 cieżko sie przyzwyczaić cienka i nie miła w dotyku :/
Opublikowano

Masz Alpine czy Harmana? z tego co się pobieżnie zorientowałem retrofit Harmana >5000zł za używane, Alpine między 3000 a 4000...

Generalnie to niestety poza tym, że auto jest szybsze i ma super automat, oraz jest nowocześniejsze 'elektronicznie' (navi, rozszerzone zegary itp) to jeśli chodzi o wrażenia typu 'premium' to mam uczucie downgrade po E90 z 2005 :? Mam ochotę zrobić następujące

1. wymienić kierę na sportową m-pakietową (ponad 2000zł, nie wiem czy jest możliwa prosta zamiana) albo na sportową mpakietową z F20 (ona wygląda jak nasza, tylko koło ma miękką przyjemną skórę, chyba powinno się dać przełożyć samą 'obudowę', poduszkę + przyciski zostawić z istniejącej)

2. wymienić kawowe tło zegarów z modernline bo wygląda jak z Dacii :mad2: na jakieś normalnie czarne

2. wyciszyć auto

3. zainstalować jakieś lepsze audio

Pewnie końcowy efekt wyjdzie że taniej byłoby kupić f10 :roll:

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Ja w f20 zmieniałem same koło kierownicy na mpakiet i to był najlepszy mod ;) z tego co pamietam to kierownica ma identyczne numery co ta z f30. Jedyny problem to odpiąć poduszkę ale po godzinie sie udało trafić w te sprężynki. Przyciski rownież pasują p&p.

P.s. Teraz mam nowa kierownice ta trójramienną, z wyglądu robi wow ale niestety nie jest taka gruba i mięsista jak ta poprzednia która polecam.

Opublikowano
O, no to mnie pocieszyłeś! :) też tak zrobię. Z tym, że ja będę musiał wymienić osłonę poduszki również, bo w modernline jest kawowa :mad2:
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Nie dziwie sie, kiedyś dostałem takiego moderna na zastępstwo - za te kolory ktos powinien beknąć :shock:
Opublikowano
O, no to mnie pocieszyłeś! :) też tak zrobię. Z tym, że ja będę musiał wymienić osłonę poduszki również, bo w modernline jest kawowa :mad2:

Klauna zrobisz w ten sposób. Masz Modern Line to się tego trzymaj - inaczej będzie pstrokato, szczególnie, że pisałeś coś jeszcze o zmianie zegarów na czarne. Mi osobiście bardzo się taka kolorystyka podoba :)

kupię 540i E39 po lifcie, sedan
Opublikowano

Klauna zrobisz w ten sposób. Masz Modern Line to się tego trzymaj - inaczej będzie pstrokato, szczególnie, że pisałeś coś jeszcze o zmianie zegarów na czarne. Mi osobiście bardzo się taka kolorystyka podoba :)

Jak czarny może być pstrokaty? FYI - niektóre modernline mają czarne kierownice. Mpakietowe zwłaszcza, bo takich beżowych nie ma.

Opublikowano
Biały też nie jest pstrokaty, ale białych skarpetek do garnituru nie zakładasz :) rzecz gustu i tyle
kupię 540i E39 po lifcie, sedan