Skocz do zawartości

[E46] Szyba z sensorem deszczu zamiast zwykłej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam zbitą szybe przednią, kupiłem juz drugą ale z sensorem, o ile montaż samej szyby problemów nie będzie sprawiał o tyle problemy zaczynają sie z lusterkiem wstecznym. Samo lusterko mozna przykleic tak jak bylo, ale co z tym sensorem? Wystarczy dokupic obudowe lusterka od wersji z sensorem i zapakowac ori lustro w tą obudowe czy te lusterka są zupełnie inne i musze kupic lustro całe od wersji z sensorem deszczu? Nie zalezy mi na tym czujniku, i nie zamierzam tego podłączac
Opublikowano
Lusterka są takie same. Inna jest obudowa okalające lusterko. Musisz ją kupić, jest dwuczęściowa. Mając szybę z miejscem na czujnik, warto go zamontować. To tylko kilka kabli plus kodowanie no i czujnik. Lusterko przekręcasz i gotowe, nic nie trzeba kleić. Twoje lusterko a właściwie jego nóżka też ma obudowę dwuczęściową. Wystarczy to rozebrać. Mając odbudowę od czujnika deszczu, nie będziesz widział nóżki.
Opublikowano

Teoretycznie tak, ale występuje jako nr 4 w opisie:

For vehicles with

Rain sensor

S521A=Yes

Naciśnij ikonkę aparatu i będziesz miał pogląd jak to wygląda.