Skocz do zawartości

Katowice - gdzie sprawdzic i ew. nabic klime?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy ktos moze polecic mi dobry zaklad zajmujacy sie klimatyzacjami samochodowymi z okolic Katowic? Jako, ze klima nie byla uzytkowana przez rok musze zrobic przeglad instalacji. Czy ktos ma moze jakies doswiadczenia z zakladem na ulicy Agnieszki, ew. na Kalinowej 47a w Katowicach?

Z gory dzieki,

pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W temcie klimy ostatnio jakoś też miałem do czynienia. Podpowiem, że jeżeli mają automat, to już są dobrzy, ale i tak nie sprawdzą tego na 100%. Test próżniowy automatu, to "tylko" prawie próżnia, więc o 1 atmosferę mniej niż w otoczeniu, a w pracującym układzie klimatyzacji ciśnienie może dochodzić do 15 atm. Ogólnie - duże nieszczelności znajdą, ale nie masz gwarancji, że po napełnieniu czynnik znowu nie ucieknie za tydzień.
Kai
Opublikowano

Dogadaj sie z nimi zeby ci nabili klime i dali do czynnika plynu UV jak bedziesz mial wyciek to znajda go latwo a za 2 nabicie dogadaj sie zeby bylo taniej, jesli by cos ucieklo.

Bo ogolnie nabicie klimy to tania sprawa tylko zaklady sobie duzo za to licza.

Butla czynnika R134 kosztuje 400 zlotych a tam jest ponad 16 kilo, a do twojego auta wchodzie pewnie tyle co do mnie czyli okolo 825 g. Wiec koszt nabicia 1 auta jest maly.

Pozdrawiam

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
zapraszam do jaworzna, na glonej ulicy od myslowic do jaworzna jest po lewej stronie myjnia po prawej APP serwis, w APP maja promocje, sprawdzenie szczelnosci i nazpelnienie za 139zl, mi sprawdzili ze mam nieszczelna chlodnice i nie nabijali, zaa to nie skasowali ani zlotowki. nie znam dokladnie adresu ale to jest jakis km przed stacja benz Jet , jadac od myslowic