Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Problem polega na tym iz nie mam klakosonu , nagle przestal trabic . Gdy naciskam to slysze cykanie kolo schowka pasazera, sprawdzalem bezpiecznik i jest dobry . Musze wyciagnac klakson/klaksony bo sa chyba 2 i sprawdzic czy napiecie do nich dochodzi . Mozecie podpowiedziec gdzie one sie znajduja ?
Opublikowano
U mnie byl problem z klaksonen, bo skorodowaly kontakty w kierownicy. Przeczyszczenie i zakonserwowanie kontaktow rozwiazalo problem.

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

2020-2023 F98 X4M; 2022-2026 G08 iX3

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A gdzie one się znajdują?

U mnie podobno (aso) jeden nie działa.

Opublikowano
Po jednym z każdej strony zderzaka(przód) , najwygodniej jest podnieść auto na lewarku ,ściągnąć koło i odkręcić nadkole przednie i zaraz za nim są one.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli na początek posłuchać z której strony trąbi i pogrzebać z drugiej....?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A kojarzysz który jest po której stronie?

Wydaje mi się, że działają wysokie tony.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zgadza się - trąbi mi tylko z prawej strony, w stylu japońców czyli tony wysokie.

1. Czy ten niskotonowy można jakoś sprawdzić?

2. Czy oba klaksony mają wspólny bezpiecznik?

Opublikowano
Jak bylem na diagnozie serwisie to podlaczyli kompa i probowali wymusic na trabkach trabienie i byla cisza ale dla pewnosci wyciagnalem je i podlaczylem na krotko. Jest jeden wspolny bezpiecznik
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie serwis stwierdził niedziałający klakson.

Dopiero w domu to przeczytałem na zleceniu.

Skoro wysokie tony działają to bezpiecznik ok.

Wyjmę niskotonowy i podłączę na krótko.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Lewy klakson wyjęty, napięcie do wtyczki dochodzi.

Podpięty na krótko tylko na sekundę dał dźwięk...

• 2 lata później...
Opublikowano

Mam podobny problem tylko u mnie w f20 totalnie brak jakiejkolwiek reakcji na naciśnięcie klaksonu...

Gdzie znajduje się bezpiecznik od klaksonów? Pod maską od strony pasażera czy w bagażniku?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W F3x bezpieczniki klaksonów są od strony pasażera z przodu, na dole (przy nogach/stopach) z prawej strony za plastikową osłoną.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg