Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.jak w temacie,ktoś wie jaki rozmiar klucza do odkrecania śruby przegubu? Pękła osłona no i trzeba wymienić,tyle że nie wiem jak wielką nasadka jest.wiem ze występuje 12 katna śruba jak i 6 katna.cos chyba kolo 36 albo większe.ale pewności nie mam.jak ktoś coś to proszę.
Opublikowano
Nie trzeba wyjmować całego przegubu żeby wymienić osłonę, przerabiałem to ostatnio u siebie. Wystarczy odkręcić jedną śrubę od wahacza żeby go uwolnić i naprzeć na półoś żeby wyskoczyła z przegubu. Potrzebujesz jedynie nową zawleczkę, opaski oraz oczywiście osłonę i smar. Ja kupiłem nowy zestaw w ASO, oczywiście na Litwie żeby nie przepłacać naszym złodziejom, wszystko było w komplecie :)
Opublikowano
Ja też byłem przerażony wizją walki z wyciskaniem całego przegubu jak zobaczyłem pękniętą osłonę, ale okazało się że da się to dużo szybciej i prościej załatwić :)
Opublikowano
jakiejś wielkiej walki nie ma żeby wycisnąć ten przegub,juz raz to robilem w X5 ,tyle ze nie pamietalem jaki klucz trzeba,jedyne o więcej to trzeba srube odkrecic,a wahacz i tak jeden rozpinałem.no to jutro praca mnie czeka,przynamiej zostanie pare groszy w kieszeni za klucz którego nie musze już kupować.bo ostatnie drobne usterki zaczynają mi drenować kieszen